Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Β. Ήπειρος; Απαγορεύεται!

Άρχισαν τα όργανα στην Θεσσαλονίκη της… πολυπολιτισμικότητας.

Όπως κατήγγειλε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας Σοφία Ασλανίδου κάλεσε στο γραφείο της την δημοσιογράφο Δέσποινα Μηλιάδου, προκειμένου να την…  επιπλήξει για την χρήση του όρου «Βόρειος Ήπειρος».




Την καταγγελία έκανε η ίδια η δημοσιογράφος με επιστολή της προς την ΕΣΗΕΜ-Θ, αναφέροντας ότι της ζητήθηκε να μην χρησιμοποιεί τον όρο «Βόρειος Ήπειρος», επειδή αναπαράγει, όπως την… ενημέρωσαν, το… μίσος μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την επίπληξη της αντιπροέδρου της ΔΕΠΘΕ στη δημοσιογράφο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέτοιου είδους παρεμβάσεις θυμίζουν σταλινικές τακτικές. Η κ. Ασλανίδου απαγόρευσε τη χρήση του όρου “Βόρειος Ήπειρος” την ώρα που ακόμη και οι πολιτικοί αρχηγοί, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των αδελφών μας εκεί, αναφερόμενοι στην περιοχή χρησιμοποιούν τον ίδιο ακριβώς όρο.

Αν, λοιπόν, η νέα διοίκηση του Δήμου έχει την πρόθεση να απαλείψει αυτούς τους όρους θα ήθελα να το μάθω από τον ίδιο τον κ. Μπουτάρη», δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας.

Ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε  και σε καταγγελίες περί μετακινήσεων υπαλλήλων του Δήμου με πολιτικά κριτήρια, καλώντας τους μεν εργαζόμενους να καταγγέλλουν τέτοιου είδους μεταχείρισή τους, καθώς και τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το θέμα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: