Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Τουρκική προσφορά εισβολής στη Λιβύη!


Μια κυριολεκτικά απίστευτη είδηση φιλοξένησε το δίκτυο ενημέρωση Middle East Newsline για την νεοθωμανική (κυριολεκτικά μετά από αυτό) Τουρκία, η οποία αν αληθεύει σημαίνει πολλά...

Η είδηση φέρει την Τουρκία να προσφέρθηκε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος σε περίπτωση κατά την οποία αποφασιστεί στρατιωτική εισβολή στη Λιβύη για την ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι!

Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Middle East Newsline φέρουν τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, να έχει προτείνει – καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένο στρατιωτικό σχέδιο – να διαθέσει η Άγκυρα πολεμικά πλοία και στρατεύματα για την επιχείρηση!

Φυσικά, δεν λείπει και η ανατολίτικη πονηριά και το παζάρι από την πρόταση, αφού ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε την άμεση αποδοχή της ένταξης της Τουρκίας  στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι βέβαιοι εάν η Τουρκία είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την αποστολή, ωστόσο, διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι η πρόταση υποβλήθηκε!

Μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι όλοι όσοι έχουν «παρτίδες» και «χαϊδεύονται» με την Άγκυρα, κυρίως στη Μέση Ανατολή, μπορούν πλέον να είναι βέβαιοι για το πόσο εύκολα θα τους «πουλήσει» και θα τους «αδειάσει» στην πρώτη ευκαιρία εάν το συμφέρον της το υπαγορεύσει, ενώ θα μπορούσε να στρέψει και τα όπλα της εναντίον τους. 


Έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουν το εύρος της αξιοπιστίας του ανατολικού μας γείτονα, με τον οποίο χαριεντίζονται χωρίς όρια οι Έλληνες πολιτικοί, συντηρώντας ονειρώξεις του τύπου ενός Αιγαίου... που θα ανήκει στα ψάρια του και άλλα τέτοια γραφικά!

Επίσης, δικαιώνεται απόλυτα η υποψία που διατύπωσε το «defencepoint.gr» ότι η αποστολή συγκεκριμένου τύπου πολεμικού σκάφους στα ανοικτά της Λιβύης φαινόταν λιγάκι ύποπτη. 


Η σχετικά ανάρτηση βρίσκεται στην κάτωθι διεύθυνση εάν κάποιος εκ των αναγνωστών μας επιθυμεί να φρεσκάρει τη μνήμη του:
http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2152:2011-02-24-10-23-56&catid=28:foeign-affairs-greece&Itemid=55

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: