Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ξεπούλησαν τον ελληνικό χρυσό σε ιδιώτες


Το newsbomb.gr αποκαλύπτει ότι η «Α.Ε. Ελληνικός Χρυσό Α. Ε.», που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία Κασσάνδρας στην Χαλκιδική αγόρασε σε εξευτελιστική τιμή από το ελληνικό κράτος τα μεταλλεία με το χρυσό.

Τώρα λόγω της διαφοράς της αγοράς των μεταλλείων με την πραγματική τους αξία, η Κομισιόν ζητάει από την Ελλάδα να επιστραφεί το ποσόν των15,3 εκατ. ευρώ που δόθηκε ως επιδότηση από την ευρωπαϊκή Ένωση στην «Α. Ε. Ελληνικός Χρυσός».

Η Κομισιόν αποφάσισε ότι τιμή πώλησης των μεταλλείων Κασσάνδρας στην «Α.Ε. Ελληνικός Χρυσός» το 2003, ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους και ως εκ τούτου η εταιρεία έλαβε επιδοτήσεις κατά παράβαση των κανόνων τα ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.

Τον Δεκέμβρη του 2008 μετά από έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώθηκε ότι η αξία των μεταλλείων που πουλήθηκε στους ιδιώτες από το ελληνικό κράτος είχε αξία 25 εκατ. ευρώ και όχι 11 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η εταιρεία «Α. Ε. Ελληνικός Χρυσός».

Να σημειωθεί ότι το 5% της εταιρείας «Α. Ε. Ελληνικός Χρυσός», ανήκει στον Όμιλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» συμφερόντων Μπόμπολα, η οποία και προσφεύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της απόφασης της Κομισιόν.

Διαβάστε επίσης:
Σκάνδαλο: Η Κομισιόν ζητά πίσω τα λεφτά από την “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.”
  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: