Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τσιτσέκ: Κάθε τίμημα για την Κύπρο

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσεμίλ Τσιτσέκ
Συνέδριο με τον  εύγλωττο τίτλο «Τουρκική Κύπρος το 2011 – Ευκαιρίες και Απειλές» διοργανώθηκε στην Άγκυρα με υψηλές συμμετοχές.


Ανάμεσα στους ομιλητές και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσεμίλ Τσιτσέκ, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «η Τουρκία δεν θα αγνοήσει τα δικαιώματα και τα ευεργετήματα από την είσοδο της Β. Κύπρου στην ΕΕ».



Ο Τσεμίλ, που διατηρεί και το χαρτοφυλάκιο «Κυπριακών Υποθέσεων», δήλωσε επίσης ότι το Κυπριακό είναι σημαντικότερο από τα συμφέροντα οποιουδήποτε κόμματος και αποτελεί «εθνικό ζήτημα για την τουρκική κυβέρνηση. 


«Αν», είπε, «βάλουμε στην μια πλευρά της ζυγαριάς την τουρκική Κύπρο και στην άλλη την είσοδό μας στην ΕΕ, η Τουρκία θα προτιμήσει χίλιες φορές την τουρκική Κύπρο».


Πρόσθεσε δε πως παρά το γεγονός ότι η μη επίλυση του Κυπριακού αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να θυσιάσει το μέλλον των ανθρώπων της, εγκαταλείποντάς τους στη μέση του δρόμου. «Και γι’ αυτό», κατέληξε, «η Τουρκία είναι έτοιμη να πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα»!


Στο πνεύμα της υποταγής στην «Μητέρα Πατρίδα» κινήθηκε εξάλλου με δηλώσεις του από τα Κατεχόμενα και ο ψευδοϋπουργός των Εξωτερικών Οζγκουργκούν. 


Δήλωσε πως η «Β. Κύπρος» θα φέρει σε πέρας το πρόγραμμα λιτότητας παρά τις διαμαρτυρίες, όχι επειδή το επιβάλλει η Τουρκία, αλλά επειδή τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: