Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ



Ελπίδα Οικονομίδου

Η διεθνής αναγνώριση του ρόλου που διαδραμάτισε η Αρχαία Ελλάδα στη ροή της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ιστορίας, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό θα είναι το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης με θέμα «2.500+1 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα», η οποία διοργανώνεται την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλας Παλιαδέλη και του Γερμανού ευρωβουλευτού της Ομάδας τω Φιλελεύθερων Γιώργου Χατζημαρκάκη επ’ ευκαιρία της επετείου από τη Μάχη του Μαραθώνα και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο JAN4Q2 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.



Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν ο πρώης Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ. Hans-Gert Poettering,  ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Μαραθώνα Guy Féaux de la Croix, ο ευρωβουλευτής των γερμανών φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού «2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα».

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: