Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η σύγκρουση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου οδήγησε σε παραίτηση τον Δ. Γεωργακόπουλο



Εσωκομματικό μέτωπο έχει προκαλέσει η παραίτηση του Δημήτρη Γεωργακόπουλου από τη θέση του Γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών με αρμοδιότητα τα φορολογικά και τα τελωνειακά θέματα.

Αιτία της παραίτησης θεωρείται οι παραδοσιακά πολύ κακές σχέσεις μεταξύ του κ. Γεωργακόπουλου με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος επιχείρησε να θέσει τον παραιτηθέντα σε ρόλο «Ιφιγένειας», υποδεικνύοντάς τον ως υπαίτιο για την τεράστια καθυστέρηση των εσόδων το μήνα Φεβρουάριο.

Mε αιχμές η επιστολή παραίτησης του Γεωργακόπουλου
"Δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε και η παραμονή δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση" τονίζει στην επιστολή παραίτησης ο κλ. Γεωργακόπουλος, επισημαίνοντας ότι η προσφορά του δεν ελήφθη υπ' όψιν.

Κύκλοι του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα επισημαίνουν ότι καμία από τις αλλεπάλληλες προτάσεις του κ. Γεωργακόπουλου για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού δεν ελήφθη υπ' όψιν.

Μάλιστα, σημειώνουν με νόημα ότι μόλις στις 8 Φεβρουαρίου δόθηκαν στον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα αρμοδιότητες για το γενικότερο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, οι οποίες ωστόσο είναι τυπικού χαρακτήρα.

«Μη ικανοποιητική η απόδοση του Γεωργακόπουλου»
Σε αίτημα του υπουργού Οικονομικών αποδίδουν πηγές, προσκείμενες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την υποβολή παραίτησης του Δημήτρη Γεωργακόπουλου, απαντώντας στα όσα αναφέρει ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας στην επιστολή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόδοση του κ. Γεωργακόπουλου κρίθηκε «μη ικανοποιητική», αποδίδοντάς του εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη για την υστέρηση των φορολογικών εσόδων κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2011.

Επίσης, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο κ. Γεωργακόπουλος είχε τις αρμοδιότητες που ανέκαθεν διέθετε ο Γενικός Γραμματέας για τα φορολογικά και τελωνειακά θέματα.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: