Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥΗ Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια


Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα εθνικά της δίκαια με βάση το διεθνές δίκαιο και δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Τουρκία να τα αμφισβητήσει: 

Με αυτή τη δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις Νταβούτογλου από την Θράκη σχετικά με την διατήρηση του casus belli (αλλά και την «ενεργοποίηση» της απειλής) σε περίπτωση που η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Ο κ. Μπεγλίτης έκανε τη δήλωση απαντώντας σε ερώτησεις δημοσιογράφων μετά την παράδοση-παραλαβή Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

«Ζητούμε», είπε, «από την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, ζητούμε από τη Τουρκία να συμπεριφέρεται ως μια υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα».

Στο ερώτημα σχετικά με το πότε θα προχωρήσει η Ελλάδα στον προσδιορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και αν θα συμπεριλαμβάνει το Καστελόριζο, ο κ. Μπεγλίτης απάντησε: «Το Καστελόριζο είναι μέρος της Ελληνικής Επικράτειας. 


Στο Καστελόριζο ασκούνται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας στο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου... 

Εμείς επιλέγουμε κάθε φορά τη χρονική περίοδο και τη συγκυρία που καθιστούμε σαφές αυτό το μήνυμα. 

Άρα λοιπόν δεν είναι θέμα ημερομηνίας, είναι μέρος των στόχων μας, της διαπραγμάτευσής τους, των μηνυμάτων που στέλνουμε προς όλους και ιδιαίτερα προς τη Τουρκία».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: