Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Απέπλευσαν από Σούδα για Λιβύη,τα πλοία με τους πεζοναύτες!

Απέπλευσαν το αμφίβιο ελικοπτεροφόρο USS Kearsarge και το αμφίβιο πλοίο υποστήριξης USSPonce από το λιμάνι της Σούδας, στο οποίο είχαν καταπλεύσει για να παραλάβουν 400 περίπου πεζοναύτες που είχαν φθάσει αεροπορικώς στα Χανιά τις προηγούμενες μέρες.

Τα πλοία κατευθύνονται στην περιοχή της Λιβύης, μετά τη σύντομη παραμονή τους στην Κρήτη, που είχε προκαλέσει ευθυμία στα πληρώματά τους και ιδιαίτερα στο 26ο Σώμα Πεζοναυτών τα οποία έγραφαν στο Facebook πως οι μισοί απολαμβάνουν την ελευθερία τους, ενώ οι άλλοι μισοί κάνουν υπηρεσία.

Σημαίνει ο απόπλους και κυρίως ο προορισμός ότι η στρατιωτική επέμβαση είναι πιο πιθανή επιλογή; 


Η κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη,μ΄ έναν εμφύλιο πόλεμο να μαίνεται φαίνεται ότι μάλλον "προκρίνει" τη λύση της επέμβασης.



Η Σούδα φαίνεται να είναι από τα αγαπημένα μέρη του 26ου Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών, καθώς έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές την ναυτική βάση κατα΄τη διάρκεια ασκήσεων. 


Στη φωτογραφία που ακολουθεί, διακρίνονται άνδρες του 26ου Σώματος Πεζοναυτών σε άσκηση με το ελληνικό πλοίο στις 12 Νοεμβρίου 2010 στη Σούδα. 

Η άσκηση έγινε κατα τη διάρκεια εβδομαδιαίας εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (NATO Maritime Interception Operations Training Center) τον Νοέμβριο του 2010 κατά τη διάρκεια της οποίας εκπαιδεύτηκαν σε τακτικές ελέγχου ύποπτου πλοίου.

Στα δύο βίντεο μπορείτε να δείτε τι δυνατότητες έχει το ελικοπτεροφόρο USS Kearsarge και πως διατηρούνται σε φόρμα οι πεζοναύτες που μεταφέρει.




onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια: