Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Εξόργισε τους Γερμανούς ο Ερντογάν, «έπεσε δούλεμα» με τη Μέρκελ…

 


Όπως είχαμε προαναγγείλει έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία και η ομιλία του ενώπιον ακροατηρίου Τούρκων μεταναστών στο Ντίσελντορφ.

Ο Ερντογάν με θράσος… χιλίων πιθήκων (!) κάλεσε τους μετανάστες να αντισταθούν στην αφομοίωση εντός της γερμανικής κοινωνίας και να δίνουν προτεραιότητα στην εκμάθηση της τουρκική γλώσσας και μετά στη γερμανική!

Αδιαφορώντας πλήρως για τους οικοδεσπότες του εξέφρασε «εντεινόμενη ανησυχία» για την αντιμετώπιση των Τούρκων μεταναστών στη Γερμανία και κάλεσε τους Τούρκους του Ντίσελντορφ να ενταχτούν στη γερμανική κοινωνία χωρίς να αφομοιωθούν.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβέλε, ο οποίος δήλωσε το αυτονόητο, ότι η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας είναι ουσιαστικά προϋπόθεση ένταξης στη γερμανική κοινωνία.

Στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, η οποία υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο είχε προβεί σε δηλώσεις περί της αποτυχίας της πολυπολιτισμικότητας στη Γερμανία, το κλίμα ήταν αρκούντως… διπλωματικό.

Τα δύο θέματα που συζητήθηκαν, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ήταν οι συνομιλίες για το Κυπριακό και το τουρκικό αίτημα για κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες ώστε να ταξιδεύουν ανενόχλητοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο θέμα της Κύπρου ο Ερντογάν είπε στους Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν ότι η Μέρκελ… εξεπλάγη όταν της είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί ο διάλογος για την εξεύρεση λύσης! 

Και σε παιδιά του δημοτικού να μιλούσε θα είχαν εγερθεί αμφιβολίες, τόσο αστείος φαντάζει ο τρόπος μετάδοσης της συζήτησης Ερντογάν – δημοσιογράφων… 

Όταν η Μέρκελ τον κάλεσε να ανοίξει λιμάνια και αεροδρόμια στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο Ερντογάν απάντησε ότι θα το συζητήσουν υπό την προϋπόθεση ταυτόχρονης έναρξης πτήσεων της Lufthansa προς τα κατεχόμενα!

Στο θέμα τη κατάργησης της βίζας ο Ερντογάν πρότεινε σχέδιο με δύο στάδια, την αρχική κατάργησή της σε συγκεκριμένες κατηγορίες Τούρκων επαγγελματιών (αθλητές, καθηγητές κ.λπ.) και σε περίπτωση ομαλής λειτουργίας να συζητηθεί η επέκταση της κατάργησης.
defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: