Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΣ...


1378774
Μερικοί που αυτοαποκαλούνται οικονομικοί αναλυτές και έχουν γεμισει τον κόσμο με αναλύσεις για το πως θα ...πτωχεύσουμε, προφανώς δεν έχουν ιδέα για το πως λειτουργεί ο κόσμος από οικονομικής πλευράς.

Ήδη η Ελλάδα χρωστάει 367 δις Ευρώ. Δεν πρόκειται ποτέ να τα ξεχρεώσει. 

Υπό αυτή την έννοια, είναι μία πτωχευμένη χώρα. Η Ιρλανδία όμως χρωστάει 860 δις και η Ιταλία ένα τρις και η Ισπανία 1,2 τρις και οι ΗΠΑ 15 τρις και θεωρούνται (οι ΗΠΑ) η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου.

Η παγκόσμια οικονομία είναι στημένη με τέτοια λαμογιά, ώστε οι λαοί να χρωστούν διαρκώς τους τόκους των τόκων, που απλά μαζεύονται και κάποια στιγμή  διαγράφονται από το όποιο εθνικό τεφτέρι.

Χωνέψτε το, κανένα κράτος δεν μπορεί να πτωχεύσει διότι απλούστατα η παγκόσμια οικονομία είναι ολόκληρη μία απάτη.
Ο δρόμος όμως  που ακολουθούμε είναι απόλυτα λάθος ως προς:

1. Tους πολύ ψηλούς μισθούς στις ΔΕΚΟ (Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Οφέλειας), όπως συγκοινωνίες, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, ΔΕΗ κτλ

2. Τα 3.000.000 εκατομμύρια πιράνχας που φοροδιαφεύγουν.

3. Τους πολύ υψηλούς φόρους των επιχειρήσεων, αλλά και του κάθε Έλληνα γενικότερα, που οδηγούν στην αναγκαστική πολλές φορές φοροδιαφυγή.(ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΜΑ)

4. Τη γάγγραινα του ταμείου ανεργίας που οδηγεί στη μαύρη εργασία, για να καβατζώνουν οι δήθεν άνεργοι το ταμείο.

5. Τις εφιαλτικές μίζες και τους εκβιασμούς των κατεχόντων τις κατάλληλες θέσεις στο δημόσιο.

6. Τους επίσημους νταβατζήδες με τα κλειστά επαγγέλματα και τις υποχρεωτικές ελάχιστες αμοιβές (δικηγόροι, μηχανικοί κτλ)

7. Μέγα λάθος να περιμένουμε να σωθούμε με τρεις , τέσσερεις μεγάλες επενδύσεις. 

Χρειάζεται μείωση της φορολογίας για να έχουμε χιλιάδες μικροεπενδυτές από το εξωτερικό, αλλά και  κυρίως τις δεκάδες χιλιάδες υγιείς  ελληνικές επιχειρήσεις που την έκαναν για εξωτερικό, λόγω της ανώμαλης κατάστασης της φορολογίας στην Ελλάδα. 

Διότι αυτοί που δεν φωνάζουν, είναι αυτοί που κλέβουν και ούτως ή άλλως δεν πληρώνουν.
Μην ξεχνάτε! 

Ο βρεμένος την βροχή δεν την φοβάται.
Και ο πτωχός δεν μπορεί να πτωχεύσει.

Όσον αφορά μάλιστα την διαδιδόμενη επιστροφή στη δραχμή, δεν θα έπρεπε να μας κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη, γιατί δυστυχώς δεν εξάγουμε σχεδόν τίποτε, για να οφεληθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: