Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Eλλάδα: Συνάντηση του ΥΕΘΑ, Ευ. Βενιζέλου, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κ. Παπακώστα

Eλλάδα: Συνάντηση του ΥΕΘΑ, Ευ. Βενιζέλου, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κ. Παπακώστα


Θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στην αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας εξετάσθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εθνικής Άμυνας των δυο χωρών, Ευάγγελου Βενιζέλου και Κώστα Παπακώστα, στην Αθήνα.
 
    Αναφερόμενος στο δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι αυτό που ισχύει είναι η μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία δύο κρατών-μελών της ΕΕ που μοιράζονται το ενδιαφέρον για την ίδια περιοχή της Μεσογείου. 


Αυτό που λέμε είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και τώρα φαίνεται πολύ καθαρά στην υπόθεση της Λιβύης, πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος και των δύο κρατών.
 
    Αναφερόμενος στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Παπακώστας, αφού παρατήρησε ότι "περιθώρια βελτίωσης πάντα υπάρχουν", δήλωσε ότι "δεν έχουμε επιλύσει όλα τα προβλήματα, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι με τη σημερινή συνάντηση θα επιλυθούν ακόμη περισσότερα προβλήματα". 

 
    Επίσης εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στη Λιβύη και θέματα που αφορούν στην κοινή ευρωπαϊκή πολική άμυνας και ασφάλειας.
    

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Λίβυου αξιωματούχου στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η λύση στην κρίση της Λιβύης δεν μπορεί παρά να είναι μόνο διπλωματική και πολιτική και προς την κατεύθυνση αυτή η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες, σεβόμενη τη διεθνή νομιμότητα.
 
    Για την αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων -τη μοναδική ΔΕΚΟ που ανήκει στην αρμοδιότητα του ΥΕΘΑ-, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι θα ακολουθηθεί το αυστηρό χρονοδιάγραμμα, στη βάση του νόμου που ισχύει στον ΟΣΕ.

e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: