Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο Αρχηγός της CIA ,πέντε μέρες στη Τουρκία.Γιατί έκανε το ταξίδι.


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Οι ΗΠΑ δείχνουν να ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και θέλουν την Άγκυρα δίπλα τους , γι' αυτό φαίνεται και πραγματοποιήθηκε η "μυστική" αποστολή του αρχηγού της CIA Λίον Πανέτα στην Τουρκία.


Ο αρχηγός της CIA επισκέφθηκε την Τουρκία στα τέλη Μαρτίου και έμεινε στην τουρκική πρωτεύουσα για διαπραγματεύσεις και συνομιλίες, ακριβώς 5 ημέρες! 


Η επίσκεψη Πανέτα αποκρύφτηκε απο την κοινή γνώμη. Η άφιξη του έγινε αργά τη νύχτα όπως και αναχώρηση του. 

Ο αρχηγός της CIA είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης και του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας. 

Αυτές τις 5 ημέρες της παραμονής του, ο Πανέτα συζήτησε τις εξελίξεις στις κρίσεις στη Λιβύη και στη Συρία, επίσης εξετάστηκαν οι σχέσεις Τουρκίας -Ισραήλ αλλά και η δράση του PKK στη Νοτιοανατολική Τουρκία. 


Στο θέμα της Λιβύης διαπιστώθηκε οτι υπάρχει κενό ελέγχου στα χερσαία σύνορα, στη Συρία πως η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. 


Επίσης εξετάστηκε και ο "κρυφός κωδικός" ο οποίος περιλαμβάνει την προστασία και διάσωση της οικογένειας Άσαντ σε περίπτωση αλλαγής τους καθεστώτος στη χώρα.

Ο Πανέτα μετα απο τις διαδοχικές συσκέψεις αναχώρησε απο την Τουρκία χωρίς να γνωρίζουν πολλοί, κάτι για την παρουσία του στην ΄Αγκυρα..

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: