Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αναφορά-ρουκέτα στελέχους της ΠΑ προς τον Α/ΓΕΑ και τον ΥΕΘΑ

 


Αναφορά-φωτιά προς τον Αρχηγό του ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλη Κλόκοζα,έστειλε στέλεχος της ΠΑ, στην οποία κάνει λόγο για “παράνομες και παράλογες” πρακτικές εντός της ΠΑ, οι οποίες “εκθέτουν δυσμενώς την υπηρεσία” και “βάλλουν το αίσθημα εμπιστοσύνης που οι ένστολοι θα πρέπει να έχουν προς αυτή”.

Η αναφορά εχει κοινοποιηθεί και στον υπουργό Άμυνας Ε.Βενιζέλο. Όλο το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:


Προς τον κ. Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα


ΑΝΑΦΟΡΑ

Κ. Αρχηγέ,
Γνωρίζετε καλά τις αρχές που πρέπει να διέπουν τις ιεραρχικά κατώτερες στρατιωτικές τάξεις προς τους ανωτέρους τους. Είναι ζήτημα ηθικής και στρατιωτικής τάξεως οι υφιστάμενοι να διαπνέονται από αίσθημα εμπιστοσύνης ως προς την εφαρμογή των ηθικών και νομικών κανόνων από τους ανωτέρους τους, στα πλαίσια της στρατιωτικής πειθαρχίας.


Με το με αριθμό Φ.457.1/19/ΕΠ.446645/Σ.569/23-10-09/ΓΕΑ/Β3/2 έγγραφό σας απορρίψατε την αναφορά παραπόνων ενός Αξιωματικού με την παρατήρηση επί του εγγράφου ότι «Κατόπιν αυτού, τα παράπονά του κρίνονται αβάσιμα και η σχετική αλληλογραφία τίθεται στο αρχείο. 


Η παρούσα αποτελεί την τελική απάντηση της Υπηρεσίας» και τα αναφερόμενα στο σώμα της ανωτέρω πράξης ως αιτιολογικό.

Παρόλα αυτά, ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με ό,τι διατάξατε στο προηγούμενο έγγραφο, επανήλθατε με το με αριθμό Φ.455.1/8/ΕΠ-ΠΡΣ 444249/Σ.157/29-3-11/ΓΕΑ/Β3/2 στο ίδιο θέμα μετά από 18 ΜΗΝΕΣ (!!), ανακαλώντας ουσιαστικά την προηγούμενη διαταγή Σας, κατόπιν νεωτέρας αναφοράς του εν λόγω αξιωματικού. 


Η οποία σημειωτέον βρίθει από αληθοφανή ψεύδη, τα οποία προφανώς υιοθετήθηκαν χωρίς καμία περαιτέρω έρευνα. Και μάλιστα για ένα περιστατικό πρωτοφανούς και εντελώς αντιστρατιωτικής συμπεριφοράς, το οποίο έλαβε χώρα ενώπιον του Υποδιοικητή της Σμηναρχίας και πλειάδας συναδέλφων-μαρτύρων.

Αυτόματα δημιουργούνται δύο ερωτήματα:


Α) Για ποιο λόγο επανήλθατε στο ίδιο θέμα, μετά από 18 μήνες ενώ με το με αριθμό Φ.457.1/19/ΕΠ.446645/Σ.569/23-10-09/ΓΕΑ/Β3/2 έγγραφο Σας, είχατε κρίνει οριστικά το ζήτημα
Β) Για ποιο λόγο στο νεώτερο με αριθμό Φ.455.1/8/ΕΠ-ΠΡΣ 444249/Σ.157/29-3-11/ΓΕΑ/Β3/2 έγγραφό Σας δε γίνεται μνεία του προηγούμενου με αριθμό Φ.457.1/19/ΕΠ.446645/Σ.569/23-10-09/ΓΕΑ/Β3/2, το οποίο και ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ επί της ουσίας.


Είναι προφανές από τα ανωτέρω, ότι η Υπηρεσία (Β Κλάδος), αφενός κατά παράβαση του νόμου και της προηγούμενης διαταγής σας, εισήγαγε το θέμα εκ νέου και εισηγήθηκε επ’αυτού σε Εσάς, και αφετέρου ότι για να μη διαφανεί η πρώτη υπέρβαση του νόμου η Εισηγητική Έκθεση δεν έκανε μνεία στο με αριθμό Φ.457.1/19/ΕΠ.446645/Σ.569/23-10-09/ΓΕΑ/Β3/2 έγγραφο, διότι θα γινόταν εμφανές το παράλογο και παράνομο της διαδικασίας.


Πρακτική η οποία σαφώς εκθέτει δυσμενώς την Υπηρεσία και βάλλει το αίσθημα της εμπιστοσύνης που οι ένστολοι θα πρέπει να έχουν προς αυτήν.

Επειδή είναι προφανές ότι η έκδοση του νεώτερου εγγράφου, προήλθε από ελλιπή ενημέρωση και πληροφόρηση, την οποία θα όφειλαν να Σας παρέχουν οι υφιστάμενοί σας, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση, υπέπεσαν σε πλημμέλεια για λόγους ενδεχομένως που συνδέονται με διάθεση εύνοιας προς το πρόσωπο του αναφερόμενου στα ανωτέρω έγγραφα Αξιωματικού.


Οι πρακτικές, όμως αυτές, όπως είναι εύλογο, θίγουν την τιμή, το ηθικό και την αξιοκρατία που πρέπει να διέπουν τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και τους Πολιτικούς τους Προϊσταμένους, πολλώ δε μάλλον σε περιπτώσεις ενστόλων οι οποίοι έχουν απασχολήσει την Υπηρεσία και στο παρελθόν και έχουν προκαλέσει την προσοχή των συναδέλφων τους, των ανωτέρων τους και του κοινωνικού συνόλου για περισσότερες από μία φορές με παρόμοια και αξιόποινα περιστατικά για τα οποία έχουν ελεγχθεί, όπως αυτό αποδεικνύεται παραχρήμα από τα αρχεία της Υπηρεσίας.


Γι’αυτό με την παρούσα μου, σας καλώ όπως διαπιστώσετε την ακρίβεια των ισχυρισμών μου και σε καταφατική περίπτωση, όπως προβείτε σε αποκατάσταση της ηθικής και της νομιμότητας. 


onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: