Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Kύπρος: Ο υπαρχηγός των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, σε επίσημη επίσκεψη, στο νησί


Ο υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στρατηγός Μα Σιαοτάν πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο και είχε ήδη συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας Κώστα Παπακώστα.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Κινέζος στρατηγός είπε ότι η χώρα του υποστηρίζει την εδαφική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της Κύπρου και συνηγορεί υπέρ της λύσης στη βάση ομοσπονδίας.
 

Ο Κινέζος στρατηγός αναφέρθηκε επίσης στη σημασία που αποδίδει η Κίνα στην ανταλλαγή επισκέψεων για την αναβάθμιση της συνεργασίας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε ευχαριστίες για τη στήριξη και συμπαράσταση που παρέχει στην Κύπρο η Κίνα, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.


Ο κ. Παπακώστας ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της μικρής Κύπρου και της μεγάλης Κίνας, ακόμα και στον στρατιωτικό τομέα.
   
Επιστέγασμα αυτής της συνεργασίας, είπε, είναι η σύναψη αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης και στην ανταλλαγή εμπειριών.

e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: