Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Όποιος πιστεύει ότι οι επαναστάσεις στη γειτονιά μας έχουν ήδη ολοκληρωθεί, κάνει λάθος

http://www.fox2magazine.net/images/stories/image-206947-panoV9free-endh.jpg 


Στη Συρία, η βία κλιμακώνεται, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να καλούς τώρα τους υπηκόους τους να φύγουν από την χώρα της Μέσης Ανατολής. 

Οι ΗΠΑ έχουν καλέσει και μέρος του διπλωματικού τους προσωπικού να φύγει από την χώρα. 
Οι εκκλήσεις για την επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος του καθεστώτος Άσαντ της Συρίας γίνονται στη Δύση ολοένα και πιο δυνατές.

Δεκάδες αντιφρονούντες σκοτώθηκαν και πάλι, χιλιάδες στρατιώτες των καθεστωτικών δυνάμεων έχουν ανοίξει πυρ κατά των διαδηλωτών με άρματα μάχης. Στη Συρία, η κατάσταση γίνεται όλο πιο επικίνδυνη και τείνει να φύγει εκτός ελέγχου. 

Οι ΗΠΑ έχουν ως εκ τούτου αποφασίσει να εκκενώσουν εν μέρει σήμερα την πρεσβεία τους στη Δαμασκό. 

Οι εργασίες της πρεσβείας θα συνεχίσουν στο μέτρο του δυνατού, αλλά θα είναι περιορισμένες. Ταυτόχρονα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον εξέδωσε προειδοποίηση ταξιδίου για τη Συρία και προέτρεψε τους πολίτες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η Δύση προσπαθεί να απαντήσει στη βία της κρατικής εξουσίας από τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ εναντίον των αντιπάλων του καθεστώτος. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν τη Δαμασκό τη Δευτέρα με «στοχευμένες κυρώσεις».
Η ηγεσία των ΗΠΑ θα εξετάσει μια σειρά επιλογών για την αντιμετώπιση της βίας κατά των διαδηλωτών, είπε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Λευκό Οίκο.

Πολλές κυβερνήσεις έχουν εκφράσει ανοιχτά την ανησυχία τους για τη βία στη Συρία και κάλεσαν τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ να σεβαστεί τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της χώρας του.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από το κίνημα διαμαρτυρίας που έχει εξαπλωθεί στη χώρα, σκοτώθηκαν δεκάδες πολίτες, καθώς 3000 χιλιάδες στρατιώτες βάδιζαν προς την πόλη Νταραά με άρματα μάχης.
Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για 390 νεκρούς. 

Οι επικοιννωίες στη χώρα, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, έχουν διακοπεί. Εκατοντάδες αντιφρονούντες συνελήφθησαν. 

Η περιοχή της Νταραά είναι ένα από τα κέντρα της εξέγερσης.
Η κυβέρνηση της Συρίας έχει κλείσει τα σύνορα με την γειτονική Ιορδανία. 

Η απόφαση ελήφθη μονομερώς από την Δαμσκό, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας.
Η κυκλοφορία των εμπορευμάτων και αυτοκίνητων λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Η συριακή κρατική εξουσία προσπαθεί εδώ και εβδομάδες με της χρήση βία και με εκατοντάδες συλλήψεις να τερματίσει τις μαζικές διαδηλώσιες που έχουν ξεσπάσει στη χώρα. Τον αριθμό των νεκρών κανείς δεν ξέρει ακριβώς – Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για 390 νεκρούς. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει σε όλη τη χώρα περίπου 500 υποστηρικτές του δημοκρατικού κινήματος, δήλωσε ο ανεξάρτητος οργανισμός από τη Συρία Sawasiah, σήμερα Τρίτη.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν πριν βδομάδες με το αίτημα για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Τώρα, τα συνθήματα διαμαρτυρίας έχουν αλλάξει: Οι άνθρωποι θέλουν να ανατρέψουν το καθεστώς. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Μεσόγειος εισήρθε σε μια νέα πολεμική εποχή.

fox2magazine.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: