Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...


 

Αυτό που επεδίωκαν οι Τούρκοι επί δεκαετίες, είναι όπως φαίνεται, θέμα χρόνου να γίνει πραγματικότητα: 
Να εκλέγεται δηλαδή ο μουφτής και όχι να διορίζεται από το ελληνικό κράτος.

Οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά άσχημες για την ελληνική κυριαρχίσ στην δυτική Θράκη. 

Αυτό θα σημαίνει ότι οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες των μουσουλμάνων (Ξάνθης και Κομοτηνής) θα είναι αποκλειστικά όργανα του τουρκικού Προξενείου, θα ασκούν και επίσημα πλέον την τουρκική προπαγάνδα και θα διαχειρίζονται κατά βούληση τη βακουφική περιουσία. 

Ήδη, βρίσκονται κατηγορούμενοι οι δυο εκλεγμένοι ψευτομουφτήδες, διότι με παράνομο έρανο εντός ελληνικού εδάφους έδωσαν χρήματα στον Ερντογάν, για να τα στείλει ως βοήθεια στο Πακιστάν. 

Η τουρκική διείσδυση όμως δεν γνωρίζει φραγμούς. 

Το πρώτο βήμα έγινε ήδη στη Βουλγαρία, η οποία ήταν μέχρι πρότινος ανυποχώρητη σε τέτοια ζητήματα, αλλά περιέργως το Εφετείο της Σόφιας, πρόσφατα, έκρινε διαφορετικά και ευθυγραμμισμένα με τις απαιτήσεις της Άγκυρας.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT μεταδίδει σχετικά: «Πραγματοποιήθηκε επιτέλους η αναμενόμενη πράξη εκ μέρους της Βουλγαρίας.

Διορίστηκε ο εκλεγμένος Αρχιμουφτής Mustafa Aliş Hacı με την απόφαση του Εφετείου της Σόφιας, την οποία επιβεβαίωσε στο TRT, ο Γραμματέας της Αρχιμουφτείας Hüseyin Hafızov. 

Το Δημοτικό Δικαστήριο της Σόφιας είχε απορρίψει την απόφαση του συνέδριου, που είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2011. 

Μετά την απόρριψη, ο εκλεγμένος Αρχιμουφτής Mustafa Aliş Hacı, κατέθεσε ένσταση στο Εφετείο. 

Σύμφωνα με τον Hüseyin Hafızov, με την απόφαση του Εφετείου ακυρώνεται η απόρριψη του Δημοτικού Δικαστηρίου. 

Στις 12 Φεβρουαρίου είχε συγκληθεί έκτακτο συνέδριο, για την επίλυση του προβλήματος της Αρχιμουφτείας, όπου ομόφωνα εκλέγει Αρχιμουφτής, ο Mustafa Aliş Hacι».

Αυτά μεταδίδει περιχαρές λοιπόν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας. 

Επειδή ουσιαστικά πρόκειται για πολιτική απόφαση, που θα επηρεάσει άμεσα και τα ανάλογα πράγματα στην Ελλάδα, αφού δημιουργεί προηγούμενο, θέτουμε το ερώτημα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτές και τις λοιπές μεθοδεύσεις (οικονομικές κοκ) της Άγκυρας σε βάρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στην δυτική Θράκη.
elkeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: