ΣΚΟΤΣΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ !
Bloomberg: Η ευρωζώνη εξετάζει τρίτο πακέτο ακόμη και με "όχι"
Το Grexit θα κοστίσει ακριβότερα από μια νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης μπορεί να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις εργασίες για μία τρίτη συμφωνία διάσωσης για την Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, ακόμη κι αν οι ψηφοφόροι απορρίψουν την τελευταία πρόταση βοήθειας, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων και επικαλείται το Bloomberg.
Μία ευρεία πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών έχουν συμφωνήσει να εξετάσουν ένα επίσημο αίτημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism), δήλωσαν οι ίδιες πηγές, διατηρώντας την ανωνυμία τους.
Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να ξεκινήσει το συντομότερο την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε το ένα άτομο.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές των διαπραγματεύσεων ετοιμάζονται να επιταχύνουν τις προσπάθειες για την αποδέσμευση βοήθειας για την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν οι ψηφοφόροι απορρίψουν τους όρους βοήθειας των πιστωτών στο δημοψήφισμα ή προκαλέσουν μία ήταν για την κυβέρνηση Τσίπρα με την επικράτηση ενός "ναι".
Με το τραπεζικό σύστημα σε αργία για να θωρακιστεί από τις εκροές καταθέσεων ενόψει την ψηφοφορίας, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ κοντά.
Το Eurogroup αναμένει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, όπως δήλωσε σε γραπτό μήνυμά του ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης και υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν περιγράψει το δημοψήφισμα ως μία ψηφοφορία για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, το κόστος μίας ελληνικής εξόδου μπορεί εν τέλει να είναι υψηλότερο από αυτό της διατήρησης της χώρας στο κοινό νόμισμα.
Οι υπουργοί Οικονομικών δεν σκέπτονται πλέον την ελληνική έξοδο, αναφέρει στο Bloomberg, ένας εκ των αξιωματούχων.
Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο, ο Ντάισελμπλουμ σκοπεύει να ζητήσει από τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν μία γρήγορη αξιολόγηση των νέων προτάσεων για να επιταχύνει μία εκταμίευση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου