Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Διαπιστευτήρια επιχειρησιακής ικανότητας για την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Π.Σ

-2

Με πρωταγωνιστικό ρόλο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την οργάνωση των πυροσβεστικών δυνάμεων, σε κάθε αντιπυρική περίοδο, η*** Υπηρεσία Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΥΕΜΠΣ) είναι γνωστή στο κοινό, καθώς τα μέσα της είναι παρόντα σε κάθε πυρκαγιά σε όλα τα σημεία της επικράτειας!

Η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος ( ΥΕΜΠΣ ) στελεχώθηκε το 2002 μετά την απόκτηση των δύο (2) Ελικοπτέρων ΒΚ-117 της εταιρίας EUROCOPTER που στην συνέχεια ενισχύθηκε το 2004 με ένα ακόμη ΒΚ-117.


Το τελευταίο ΒΚ-117 C1 που εντάχτηκε στο στόλο του ΠΣ διαθέτει ως επιπρόσθετο εξοπλισμό το Ραντάρ καιρού και τον αυτόματο πιλότο, ενώ αγοράστηκε με χρήματα από Ευρωπαϊκά προγράμματα για να χρησιμοποιηθεί για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας.


Η παραλαβή των δύο χειριστών του Canadair CL-215 sn 1070 (μετά από την εκπληκτική τους αναγκαστική προσγείωση στο βουνό στη Νεάπολη Λακωνίας), από Super Puma της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε να γίνει αεροδιακομιδή τους στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: