Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Σώμα Έρευνας Πληροφορικής Π.Α. Πότε;

sep_pa_main-AAA
Τους τελευταίους μήνες και μετά την αλλαγή της Ηγεσίας της Π.Α., κάτι φαίνεται να κινείται στο θέμα της στελέχωσης του Σώματος Έρευνας Πληροφορικής της Πολεμικής Αεροπορίας.


Μια υπόθεση η οποία ταλανίζει την Π.Α. και όλα τα στελέχη που επί πολλά έτη έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο εκσυγχρονισμό του όπλου, έναντι αντίξοων συνθηκών, λόγω των περιορισμένων μέσων και το σημαντικότερο εβρισκόμενα επί διπλού καθεστώτος αντιμετώπισής τους κατά το δοκούν, άλλες φορές με την κύρια ειδικότητά τους και άλλες φορές με την εξειδίκευση τους ως προσωπικό Πληροφορικής .

Ας κάνουμε μια σύνοψη των όσων έχουν συμβεί ως τώρα.
Το 2010 με το Ν.3883/2010 έγινε για πρώτη φορά η σύσταση του ΣΕΠ της Π.Α. , δύο χρόνια μετά στηριζόμενη στο νόμο η Ηγεσία προκήρυξε τις θέσεις για την στελέχωση του νεοϊδρυθέντος σώματος, χωρίς όμως να ευδοκιμήσει η προσπάθεια αυτή λόγω κενού νόμου στην εξέλιξη των Ανθστών που θα μετατάσσονταν στο ΣΕΠ, έτσι η διαδικασία αυτή τέθηκε σε αναστολή μέχρι την τροποποίηση του Ν.3883/2010 για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Το 2014 με τον Ν.4278/2014 έγινε τελικά η τροποποίηση του Ν.3883/2010 κατόπιν εισηγήσεως της Π.Α. στο ΥΠΕΘΑ και αποφάσεως του Α.Α.Σ. Το 2015 το Α.Α.Σ. υλοποιώντας την Υ.Α. (ΦΕΚ 1264/11-4-2012) για τη στελέχωση του ΣΕΠ προέβει στην δημιουργία νέας ειδικότητας στην Σ.Τ.Υ.Α.

Σήμερα η διαδικασία της στελέχωσης του ΣΕΠ είναι ακόμα σε αναστολή, κι αναρωτιόμαστε η Πολεμική Αεροπορία, πάντα πρωτοπόρα στις νέες τεχνολογίες και στα σύγχρονα μέσα τι περιμένει για να άρει την αναστολή της διαδικασίας, δικαιώνοντας τα στελέχη της που αγόγγυστα προσφέρουν τις γνώσεις τους επί σειρά ετών;

Τι περιμένει για να διορθώσει την στρεβλότητα της ανάγκης αποξήλωσης των Μηχανογραφικών Κέντρων, για να μπορούν τα στελέχη που υπηρετούν εκεί να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης για την προαγωγή τους;

Το έννομο δικαίωμα των στελεχών που έχουν υποβάλει από το 2012 την αίτηση μετάταξης τους και πληρούν όλες τις απαιτήσεις πότε θα απαντηθεί από το επιτελείο, από τη στιγμή που η διαδικασία ουδέποτε ακυρώθηκε αλλά έχει τεθεί σε αναστολή για λόγο (τροποποίηση του Ν3883/2010) ο οποίος πλέον δεν υφίσταται;

Ευελπιστούμε στη θέληση της Ηγεσίας να βρεθεί η οριστική λύση στο θέμα αυτό κι επιτέλους η Πολεμική μας Αεροπορία να αποκτήσει κι επισήμως το Σ.Ε.Π., προσφέροντας στα στελέχη που χρόνια αγωνίζονται απ’ αυτό το μετερίζι, την ηθική δικαίωση και την υπηρεσιακή γαλήνη, για την συνέχιση του έργου τους, που πάρα πολλές φορές μας έχει κάνει όλους υπερήφανους.

Ο Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α. δεσμεύεται μέσα από τη δημοσίευση αυτή, να είναι αρωγός, σε κάθε προσπάθεια της Ηγεσίας, εκσυγχρονισμού της Πολεμικής μας Αεροπορίας και φυσικά δίπλα στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: