Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Νεκρός Τούρκος υπαξιωματικός απο πυρά ενόπλων στα Τουρκοσυριακά σύνορα! (video)

kilis-jpg-173447

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας επιβεβαίωσε το θάνατο ενός υπαξιωματικού και των τραυματισμό άλλων δύο στρατιωτών σε επίθεση πέντε ένοπλων τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους σε συνοριακό στρατιωτικό φυλάκιο στην επαρχία Κιλίς, στα σύνορα με την Συρία.

Οι τραυματίες λοχίες, Fatih Kurt Çakmaktepe και Νατζάφ, έχουν διακομιστεί στο κρατικό νοσοκομείο Kilis και είναι σε σταθερή κατάσταση!

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις απάντησαν με βομβαρδισμούς προς τη συριακή πλευρά των συνόρων από όπου προήλθαν οι πυροβολισμοί, σκοτώνοντας τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους.

kilis1-jpg20150723200205

Στρατιώτες μετέφεραν τον νεκρό στο τουρκικό έδαφος μαζί με τον τον εκτοξευτήρα ρουκετών ΑΚ-47 και τα πυρομαχικά που είχε στην κατοχή του, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu -το οποίο δημοσιοποίησε φωτογραφία του νεκρού τζιχαντιστή.

Χτυπήθηκαν επίσης τρία αυτοκίνητα του Ισλαμικού Κράτους στον βομβαρδισμό της περιοχής από άρματα μάχης και ολμοβόλα.
Το επεισόδιο χαρακτηρίζεται ως η πρώτη ένοπλη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ του τουρκικού στρατού και του Ισλαμικού Κράτους, μεταδίδει στην δικτυακή της πύλη η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ταυτόχρονα, τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ με κατεύθυνση τα σύνορα με τα Συρία, όπως δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η  επίθεση κατά του τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου στην Κιλίς έρχεται εν μέσω έξαρσης βίας στην Τουρκία μετά την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας με τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους στο Σουρούτς που κόστισε τη ζωή 32 ανθρώπων προκαλώντας τον τραυματισμό άλλων 100.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: