Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

1 δις κέρδη περιμένει η τουρκική αμυντική βιομηχανία από εξαγωγές.



Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, είπε πως στόχος είναι ένα κέρδος της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2011, με στόχο το διπλασιασμό των κερδών έως το 2016.

  

Ο κ. Βαρόγλου ανακοίνωσε ακόμη ότι η SSM σκοπεύει να λειτουργήσει γραφεία αμυντικής βιομηχανίας στο εξωτερικό και ήδη έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες στο Κατάρ, τη Μαλαισία, το Βέλγιο και την Ινδονησία, ενώ στις 2 Μαρτίου θα ανοίξει το γραφείο της SSM στη Σαουδική Αραβία.





    Σύμφωνα με τον ίδιο, η SSM διαπραγματεύεται με αξιωματούχους του Καζαχστάν τη σύσταση μιας κοινής εταιρείας επενδύσεων επί καζακικού εδάφους.

   

Τα τελευταία 25 χρόνια, όπως σημείωσε ο κ. Βαρόγλου, η Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην οικοδόμηση μίας σύγχρονης, εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, με απτά αποτελέσματα σε τομείς ζωτικής σημασίας.

   

Στην επόμενη φάση της λειτουργίας της, στόχος της SSM είναι να μειώσει την εξωτερική εξάρτηση της χώρας σε συστήματα, τεχνολογίες και άλλο υλικό, που είναι απαραίτητο για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: