Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Βομβαρδισμός πετρελαιοπηγής – στα $115 δολάρια το πετρέλαιο


Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έκαναν αναφορά στην αντεπίθεση των δυνάμεων του Μ. Καντάφι στην πόλη Ρας Λανούφ και τον βομβαρδισμό πετρελαιοπηγής…

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε στόχους εντός της πόλης. 

Μεταξύ των βομβαρδισμένων στόχων είναι και οι εγκαταστάσεις πετρελαίου στην περιοχή Σιντράχ της πόλης, που χτυπήθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς στις δεξαμενές.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και η καταστροφή της εγκατάστασης πετρελαίου είχε σαν αποτέλεσμα την ένταση της ανησυχίας των διεθνών αγορών και την εκτίναξη της τιμής πάνω από 115 δολάρια το βαρέλι. 

Η κρατική τηλεόραση κατέδειξε τους επαναστάτες, που συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα, ως υπαίτιους για την καταστροφή των δεξαμενών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης έχει μειωθεί στα 500.000 βαρέλια την ημέρα, από 1,6 εκατομμύρια που ήταν πριν από την κρίση.

Ο πρόεδρος της Επιχείρησης Πετρελαίου της Λιβύης, Σόκρι Γάνεμ, φάνηκε πιο καθησυχαστικός στις δηλώσεις του λέγοντας ότι βομβαρδίστηκε μόνο η δεξαμενή χωρητικότητας 200.000 βαρελιών, αντί της μεγαλύτερης των 500.000.
Defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: