Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πρόταση–έκπληξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στους Αμερικανούς!


Μια αναπάντεχη πρόταση άκουσε από το στόμα του Βλαντιμίρ Πούτιν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η οποία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει συζητήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν πρότεινε οι δυο χώρες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να καταργήσουν τη βίζα που απαιτείται για να ταξιδέψουν οι πολίτες της μιας χώρας στην άλλη, ώστε οι επαφές των δυο λαών να πυκνώσουν, κάτι που προσδοκάται να έχει ευεργετικές επιπτώσεις και στις διμερείς σχέσεις.

Η πρόταση Πούτιν είναι βέβαιο ότι θα ταράξει τα ύδατα της διεθνούς διπλωματίας, αν και υπάρχουν αρκετά προβλήματα τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν ώστε να υιοθετηθεί το μέτρο της άρσης της βίζας. Προερχόμενος από τις τάξεις των μυστικών υπηρεσιών, ο Πούτιν γνωρίζει καλά ότι η χαλάρωση των ελέγχων θα αυξήσει την απειλή να πέσει μια χώρα θύμα κατασκοπείας, ενώ από την άλλη όμως διευκολύνει την είσοδο στη χώρα πρακτόρων της άλλης.

Το πιο σημαντικό, από γεωπολιτικής-σημειολογικής απόψεως, είναι ότι ο Πούτιν ζήτησε να ολοκληρωθεί μια τέτοια συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ, πριν την κατάληξη των αντίστοιχων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


   Defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: