Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νταβούτογλου προς Τούρκους δημοσιογράφους:"Υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης".

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, καθ’οδόν προς την Αθήνα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αν το καθεστώς των σχέσεων παραμείνει ως έχει θα είναι δύσκολο για την Ελλάδα και την Τουρκία να υπερβούν προβλήματα εμπιστοσύνης. 

Για το λόγο αυτό, δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, η Τουρκία επιθυμεί να αλλάξει προς το θετικότερο το καθεστώς των σχέσεων.

«Επιθυμούμε τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» τόνισε ο κ. Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου «παραδείγματος» μεταξύ των δύο χωρών. 


Ωστόσο, προσέθεσε ότι υφίστανται ορισμένα προβλήματα, όπως το Αιγαίο, τα οποία οφείλονται σε προκαταλήψεις και ότι δύο χώρες πρέπει να επιλύσουν τα προβλήματα αυτά βήμα προς βήμα, με αποφασιστικότητα και υπομονή.

Ο κ. Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι οι έλληνες αξιωματούχοι έχουν επίσης υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση έναντι της Τουρκίας και ότι η Τουρκία από πλευράς της είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει το νέο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 


Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε επίσης ότι οι δύο χώρες έχουν επίγνωση της διαφοράς απόψεών τους όσον αφορά το Κυπριακό. «Είναι προφανές ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί πρόοδος εφόσον δεν επέλθουν αλλαγές στις διαφορετικές απόψεις μας» δήλωσε, εκφράζοντας την ελπίδα να σημειωθεί πρόοδος μέσω του διαλόγου.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: