Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τουρκία:: ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ

Εφ. Ταράφ 15-3-2011
Αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν
Αλήθειες τύπου και χρημάτων
………………………
Σήμερα μέρος από τους δημοσιογράφους που διαδήλωσαν για την ελευθερία του τύπου ήταν από αυτούς που την εποχή του πραξικοπήματος της 28ης Φεβρουαρίου είχαν πάρει και τα περισσότερα χρήματα.

Είναι αυτοί στους οποίους δεν άρεσαν οι αποκαλύψεις για τα πραξικοπήματα και την Εργκενέκον, αυτοί που ξέρανε πώς ο στρατός μοιράζει χρήματα όταν καταλάβει την εξουσία.
Οι Γιλντιράι Ογούρ και Ισμέτ Μπερκάν, στο βιβλίο τους ¨Μας δίνει εμάς ο στρατός την εξουσία ;¨ αναφέρουν ένα περιστατικό.

Το 2004 ο Μεχμέτ Γιλμάζ-Γενικός Διευθυντής Έκδοσης της εφημερίδας Μιλλιέτ είχε ¨ανταποκριθεί¨ σε πρόσκληση των στρατηγών μαζί με τον Αϊντίν Ντογάν. 

Μετά από εκείνη την συνάντηση είχε πει στον Μπερκάν πως «Αυτοί τρελάθηκαν, είναι έτοιμοι για πραξικόπημα αλλά δεν βρίσκουν το θάρρος».

Οι στρατηγοί δεν αισθάνονται την ανάγκη να κρύψουν από τους δημοσιογράφους ότι ¨θέλουνε να κάνουν πραξικόπημα¨.

Οι δημοσιογράφοι άσκησαν άραγε μια γραμμή αντίστασης ενάντια σε αυτή την ¨επιθυμία¨ τους ;

Σε μια εποχή που τα σχέδια πραξικοπήματος διαδέχονται το ένα το άλλο, και οι στρατηγοί κάνουνε σχέδια για να ανατρέψουν την κυβέρνηση, οι δημοσιογράφοι ξέρουν την αλήθεια αλλά δεν την γράφουν.
Δεν κουνάνε ούτε το δακτυλάκι τους για να αποκαλυφθούνε τα πραξικοπήματα.

Και τώρα έρχονται και μετέχουν ως γενναίοι της δημοσιογραφίας σε συλλαλητήρια για την ¨ελευθερία του τύπου¨.

Εντάξει να υποστηρίξουμε τους δημοσιογράφους Σενέρ και Σικ αν πιστεύουμε πως αδικήθηκαν, αλλά να μην κάνουμε απατεωνιές πως δήθεν αυτά τα ΜΜΕ ήταν πάντα υπέρ της ελευθερίας και πως δήθεν πάντα την στήριζαν.

Είναι ανάγκη εφόσον δεν έχετε πείσει τους δικούς σας ανθρώπους, πρώτα να περιγράψετε ότι ξέρετε για την 28 Φεβρουαρίου και για το Σεληνόφωτο και μετά να μιλάμε για ελευθερία τύπου
TourkikaNea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: