Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Π. Μπεγλίτης: Η Ελλάδα παρέχει μόνο διευκολύνσεις για τη Λιβύη

Η Ελλάδα συμμετέχει στη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγεται στη Λιβύη παρέχοντας μόνο διευκολύνσεις τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ. 

Ωστόσο, ο Πάνος Μπεγλίτης παραδέχθηκε ότι οπλισμένα αεροσκάφη άλλων χωρών επιχειρούν από τη Σούδα, καθώς και ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ βρίσκεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και θα επιχειρήσει από εκεί τις επόμενες ημέρες.

  Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η χώρα αναλαμβάνει τις διεθνείς και ευρωπαϊκές ευθύνες της και ότι σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και το ψήφισμα του ΟΗΕ. 

Έκανε λόγο για σοβαρό στρατηγικό έλλειμμα αξιοπιστίας στην Ε.Ε. και για στρατηγική κρίση στη δυτική συμμαχία. 

Σχετικά με το κόστος των επιχειρήσεων τόνισε ότι θα κόστιζε περισσότερο σε αξιοπιστία και στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων η μη συμμετοχή.

Όσον αφορά στην κόντρα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Μπεγλίτης υποστήριξε ότι υπάρχει σχεδιασμός πίσω από τα επεισόδια σε βάρος πολιτικών και ότι "ορισμένα παιδιά δεν μπορούν να ορίζουν τους αγανακτισμένους πολίτες". 

Τόνισε όμως ότι ναι μεν θα πρέπει να καταδικάζουμε τέτοια γεγονότα, αλλά "θα πρέπει να ηρεμήσουμε, να τα δούμε πιο ψύχραιμα, να είμαστε πιο προσεκτικοί, με λιγότερα λόγια".

Σχετικά με τα ναυπηγεία Ελευσίνας και την αίτηση πτώχευσης που υπέβαλε η εταιρεία, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απέφυγε να απαντήσει ουσιαστικά, δηλώνοντας ότι το υπουργείο έκανε ό,τι μπορούσε για τα ναυπηγεία και ότι έχει μόνο ένα κομμάτι της ευθύνης.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα που ανέκυψε με τον γενικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και τη θέση που κατέλαβε στο υπουργείο Υποδομών, σημείωσε ότι ο κ. Καρχιμάκης είναι δημόσιος υπάλληλος και ότι πρόκειται για μια απλή διοικητική πράξη που ισχύει για όλους του δημόσιους υπαλλήλους. 

Πρόσθεσε δε ότι συγκεκριμένη πράξη είναι και νόμιμη και ηθική.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: