Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η Τουρκία βομβάρδισε το Β. Ιράκ!


Ειδικού Συνεργάτη

Το άχτι της καθώς δεν της δόθηκε η ευκαιρία, λόγω μη συμμετοχής του ΝΑΤΟ, να λάβει μέρος στην συμμαχική επέμβαση βγάζει με διάφορους τρόπους η Τουρκία. Ακόμη και με… δικούς της βομβαρδισμούς.

Την ώρα που το παγκόσμιο ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγεται εναντίον της Λιβύης, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την περιοχή Nirwa Rikan στην επαρχία Imadiye του Β.Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν (Press TV) η Τουρκία βομβάρδισε κρησφύγετα του ΡΚΚ, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται . Η Δύση, όμως, που είναι τόσο ευαισθητοποιημένη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αυτοδιάθεση των λαών και τη δημοκρατία, γιατί κωφεύει στο μαρτύριο του Κουρδικού λαού; Δεν έπρεπε να επέμβει εδώ και τριάντα χρόνια που εξοντώνεται ένα ολόκληρο έθνος;

Τι να πει, όμως, κανείς όταν οι ΗΠΑ –κατά το Cnn- σκοπεύουν να ορίσουν τον Τούρκο πρέσβη και εν γένει την Άγκυρα προστάτη των διπλωματικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων τους στη Λιβύη;

Με λίγα λόγια η Τουρκία θα εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στην Τρίπολη τη στιγμή που  τορπίλισε τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Καντάφι!

elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: