Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νέα διαδικτυακή σωτηρία



Άλλη μια επιτυχία στον αγώνα για προστασία της ζωής μετράει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο επικεφαλής της Μανώλης Σφακιανάκης.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, η υπηρεσία κατόρθωσε να αποτρέψει 19 αυτοκτονίες

Την αποτροπή 19 αυτοκτονιών πέτυχε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο προληπτικής δράσης τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

Όλοι οι παρολίγον αυτόχειρες ήσαν χρήστες του Ιντερνέτ, που «ταξίδευαν» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, chat rooms και διαδικτυακών παιχνιδιών και γνωστοποιούσαν στους συνομιλητές τους την απογοήτευσή τους και την πρόθεσή τους να βάλουν τέρμα στη ζωή τους.

Στον εντοπισμό τους σημαντικό ρόλο έπαιξαν, όπως πάντα, και οι χρήστες του Ιντερνέτ που ενημερώνουν την υπηρεσία, ενώ ψυχολόγοι από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κλίμακα» αναλαμβάνουν την επιστημονική ανάλυση των μηνυμάτων απόγνωσης και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αμεσότητα στην ψηφιακή διερεύνηση των παραπάνω περιπτώσεων είχε σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό δύο ατόμων, των οποίων η ζωή κινδύνεψε, διασώθηκαν και  νοσηλεύθηκαν.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: