Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ - «Ζωντανό πτώμα» ο Καντάφι


Ο «στριμωγμένος» στην πρωτεύουσα Τρίπολη και τις γύρω περιοχές Λίβυος δικτάτορας Μουαμάρ Καντάφι φαίνεται πως έχει πλήρως απωλέσει κάθε προσπάθεια ανακατάληψης της υπόλοιπης χώρας που έχει περιέλθει στα χέρια των εξεγερμένων.

Χθες απέστειλε δυνάμεις προς τα δυτικά και τα ανατολικά αλλά σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες οι επιθέσεις του δεν διάρκεσαν παραπάνω από έξι ώρες και απέβησαν πλήρως άκαρπες απέναντι στις δυνάμεις των επαναστατών αποτυγχάνοντας να ανακαταλάβουν έστω και μία μικρή πόλη.

Αντίθετα, σε διπλωματικό επίπεδο ο Καντάφι απώλεσε και την υποστήριξη της Ρωσίας που τον αποκάλεσε «ζωντανό πολιτικό πτώμα που δεν έχει θέση στο σύγχρονο κόσμο και πρέπει να παραιτηθεί» ενώ ο αμερικανικός στόλος προσεγγίζει τα λιβυκά παράλια με σκοπό να επιβάλει με τα αεροπλάνα του ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, κάτι που θα απαγορεύσει στον Καντάφι να χρησιμοποιήσει εναντίον των εξεγερμένων όσα αεροπλάνα του έχουν απομείνει.

Επίσης μέσα στην πρωτεύουσα Τρίπολη η κατάσταση επιδεινώνεται όχι μόνο επειδή πολλές συνοικίες έχουν περάσει στα χέρια των εξεγερμένων αλλά κι επειδή εμφανίζονται πια ελλείψεις σε βασικά είδη καθώς η πόλη είναι αποκλεισμένη από την υπόλοιπη χώρα.
elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: