Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Επιχείρηση"Ενωμένος προστάτης" στη Λιβύη, με ελληνική σφραγίδα!Πως συμμετέχουμε.


Το ΝΑΤΟ παρά τα εμπόδια που εξακολουθούν να υπάρχουν ετοιμάζεται να πάρει το όπλο του και να αναλάβει τη διοίκηση των επιχειρήσεων εναντίον της Λιβύης.

Το σχέδιο για την επιχείρηση "Ενωμένος Προστάτης",για την επιβολή no fly zone στην Λιβύη,εγκρίθηκε,όπως και αυτή για το εμπάργκο όπλων.

Η ελληνική εμπλοκή όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους είναι ήδη μεγάλη και τίποτα δεν αποκλείει και περαιτέρω ανάμιξή μας στα νατοϊκά πλέον σχέδια του ελληνοαμρικανού ανώτατου διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη,ναυαρχου Τζέϊμς Σταυρίδη.

Ο ΥΕΘΑ Ευάγγλεος Βενιζέλος υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει με ένα ιπτάμενο ραντάρ, δύο ελικόπτερα έρευνας διάσωσης και μία φρεγάτα. 

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα διάθεσης και μαχητικών αεροσκαφών απάντησε:
"Δεν τέθηκε παρόμοιο θέμα. Δε μας έχει ζητηθεί, δεν έχει τεθεί κανένα παρόμοιο θέμα και δε χρειάζεται να προτρέχουμε και να κάνουμε και τέτοιου είδους δημόσιες συζητήσεις".

Από την απάντηση και την επισήμανση ότι δεν χρειαζεται να προτρέχουμε,προκύπτει ότι ο ΥΕΘΑ κρατάει και μία επιφύλαξη για το τι μπορεί να ακολουθήσει.

Λίγο αργότερα, όταν τέθηκε και πάλι το θέμα της πιθανότητας να τραβήξουν χρονικά σε μάκρος οι επιχειρήσεις στη Λιβύη και γι΄ αυτό να ζητηθεί και η δική μας συμμετοχή με μαχητικά αεροσκάφη,ο κ.Βενιζέλος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο γιατί αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής και μαχητικών αεροσκαφών και απάντησε:

  "Γιατί θα εκτιμήσουμε την κατάσταση".
Έτσι κι αλλιώς πάντως η εμπλοκή της χώρας μας σε μία από τις μεγαλύτερηες στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη γειτονιά μας είναι μεγάλη.

Χθες στα αεροδρόμια Σούδας,Ανδραβίδας και Άκτιου βρίσκονταν 30 πολεμικά αεροσκάφη και εκκρεμούν αιτήματα για την προσγείωση άλλων 40!

Ο αριθμός των 70 αεροσκαφών ειναι πολύ μεγάλος και επειδή είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί κι άλλο ήδη ετοιμάζονται για προστεθουν στη λίστα των βάσεων υποδοχής η Τανάγρα αλλά και το Καστέλι στη Κρήτη.

OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια: