Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Πάντοτε τα τείχη θα πέφτουν για δυο λόγους

LICHUAN_european_dream_100
Δημήτριος Γκιουζέλης

Αγαπητοί φίλοι της Αγιοτόκου Θεσσαλονίκη που θα ψηφίσετε ναι ή όχι στο δημοψήφισμα, οι ραγδαίες εξελίξεις μας κρατούν με κομμένη την ανάσα για τα επερχόμενα και οι εξελίξεις λαμβάνουν την μορφή χιονοστιβάδας.


Οι μεγάλες επερχόμενες αλλαγές προκαλούν δέος, καθώς όλοι πλέον συναισθανόμαστε ο μικρόκοσμος μας, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος δεν θα είναι από εδώ και πέρα όπως τον γνωρίζαμε.

Τέτοιες στιγμές δύσκολες, που ο χρόνος μοιάζει να τρέχει αμείλικτος, είναι στιγμές περισυλλογής και ευθύνης και όχι αλληλοσπαραγμού και διχόνοιας.
Είναι ώρα να καλέσουμε τους εαυτούς μας να αναλάβουμε εργασία, για να κατανοήσουμε πως όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της πνευματικής μας παρακμής, της καθίζησης των ηθών και των αξιών μας, η οποία προήλθε από την επίδραση του δυτικού κόσμου, που με πολλούς τρόπους δεχτήκαμε.
Είναι αποτέλεσμα της ραθυμίας μας, της κακής βούλησης, της αμέλειας και της αδιαφορίας μας. Τα τείχη της πόλης έπεσαν (και πάντοτε θα πέφτουν) για δυο λόγους, θα γράψει στον «Θρήνο για την Άλωση της Θεσσαλονίκης» το 1430, ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός: εξαιτίας της αμέλειας που δείχνουμε για την ψυχή μας και της αδιαφορίας που δείχνουμε στα πολιτικά πράγματα, όταν δηλαδή δεν προσέχουμε αυτά να είναι ακίνδυνα και ασφαλή.

Έχετε ίσως ακούσει για αυτούς που ονομάζονται μασόνοι, σιωνιστές, νέα τάξη, μέλη της λέσχης Μπίντελμπεργκ, της Τριημερούς Επιτροπής. Προσπάθησαν και θα συνεχίσουν πάντοτε να προσπαθούν να σας πείσουν, πως δεν είναι τίποτε άλλο, από θεωρίες συνομωσίας.

Όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχουν, πραγματοποιούν μυστικές και φανερές συνεδριάσεις, όπου σχεδιάζουν, οργανώνουν και καθορίζουν τους τρόπους και τα μέσα ελέγχου των ανθρώπινων συνειδήσεων.

Ελέγχουν το χρήμα, τα Μ.Μ.Ε. και επιλέγουν τους αδίστακτους αριβίστες που χρησιμοποιούν ως πειθήνια όργανα σε κάθε χώρα, για να πραγματοποιήσουν τις επιδιώξεις τους.

Έχουμε λοιπόν μεγάλη ευθύνη, πρώτον γιατί αμελήσαμε για τη σωτηρία της ψυχή μας και δεύτερον γιατί πέσαμε και συνεχίζουμε εύκολα να πέφτουμε σε κάθε καλοστημένη παγίδα, πολιτικών – σωτήρων που κάθε φορά τα παραπάνω σκοτεινά και απρόσωπα κέντρα μας παρουσιάζουν.

Έχουν τόσο σκοτιστεί τα αισθητήρια μάτια του νου μας, που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως κάθε είδους ηγεσίες, είναι δέσμιες αυτού του συστήματος και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία να εκτελέσουν καθετί που θα τους προστάξουν.

Τα σχέδια για την υποδούλωση ανθρώπων και λαών τους είναι μακροπρόθεσμα και πολλές φορές διαρκούν δεκαετίες ολόκληρες για να ολοκληρωθούν. Η δημιουργία της Ε.Ο.Κ., Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα είναι ένα τέτοιο δημιούργημα.

Ακούστε: «Η Ε.Ο.Κ. λένε ότι είναι ένας οικονομικός οργανισμός.
Φαινομενικά είναι ένας οικονομικός οργανισμός, γιατί στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας συνεταιρισμός ας πούμε συνεταιρισμός σιταριού.

Πηγαίνουν όλοι οι παραγωγοί το σιτάρι τους στον συνεταιρισμό. Αυτός ο συνεταιρισμός όμως, πέρα από την περίπτωση συλλογής σιταριού, να αρχίσει να λέει και να ορίζει στους ανθρώπους, τους παραγωγούς, έναν τρόπο ζωής που πρέπει να είναι όμοιος στα σπίτια τους.

Δεν θα σας φαινόταν παράξενο αυτό; Δηλαδή να εξαγγέλλει τέτοια μέτρα ο συνεταιρισμός αυτός, και να προσαρμόζονται υποχρεωτικά όλοι οι συνεταίροι κάτω από τα μέτρα αυτά. Αλλά αυτό είναι αδιανόητο!

Ο συνεταιρισμός δεν πρέπει να ενδιαφέρεται παρά μόνο για την παραλαβή του σιταριού.
Το τι θα κάνεις σπίτι σου εσύ, τι πιστεύεις, τι θα φας, πώς περνάς με τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου, αυτό δεν ενδιαφέρει τον συνεταιρισμό.

Όμως τον οικονομικό συνεταιρισμό που λέγεται Ε.Ο.Κ. τον ενδιαφέρει! Γι” αυτό έρχεται και λέει στη Βουλή των Ελλήνων να εισαχθεί αυτός ο νόμος, εκείνος ο νόμος, ο άλλος ο νόμος…!

Φέρ” ειπείν: Οι Χιλιαστές θα κινούνται έτσι, οι ομοφυλόφιλοι -με το συμπάθειο… να με συγχωρείτε!- έτσι. Ακούστε: θα γίνει νόμος και θα αμνηστευθούν!

Η μοιχεία θα αμνηστευθεί! Οι αμβλώσεις, οι εκτρώσεις, θα γίνει νόμος και θα αμνηστευθούν! Δεν θα καταδικάζεται πλέον ούτε ο γιατρός ούτε ο άνθρωπος, η γυναίκα, που κάνει έκτρωση.

Όχι. Κι αυτά γιατί; «Για να έχουμε, λέει, προσαρμογή από νομοθετικής πλευράς με την Ευρώπη»!… Μα γιατί; Για ποιον λόγο; «Για να έχουμε Ενωμένη Ευρώπη· γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο»!…» θα πει πριν χρόνια, ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, ένας από τους σπουδαιότερος θεολόγους του 20ου αιώνος.

Στις μέρες μας τρυγούμε την αμέλεια που τύφλωσε το νου μας και δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε ποια πραγματικά ήταν τα άνομα σχέδια τους. Προσδοκώντας στην αδερφοσύνη των λαών και στην ευημερία, δεχτήκαμε κάθε επιταγή του συστήματος.

Μας έριξαν πολύ παρά (δηλαδή χρήμα), όπως είχε προφητεύσει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, για να μας αλλοτριώσουν και μας έπεισαν να ξεπουλήσαμε τα τιμημένα μας πρωτοτόκια.

Ήρθε όμως η ώρα αυτόν τον παρά, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο παρά τυπωμένο χαρτί δίχως αξία, να μας τον ζητήσουν πίσω πετυχαίνοντας την πλήρη υποδούλωση μας, δυστυχώς όμως γι’ αυτούς δεν θα προλάβουν, όπως επίσης μας έχει ενημερώσει 250 σχεδόν χρόνια πριν ο Πατέρας του Γένους μας, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Δεν είναι στην πραγματικότητα όλοι αυτοί δυνατοί και υπολογίσιμοι και δεν θα συμβούν αυτά επειδή αυτοί τα είπαν, αλλά επειδή θα γίνουν τα είπαν.

Φθάνοντας λοιπόν στην «Ολοκλήρωση της Ευρώπης» φθάσαμε και στο τέλος της ιστορίας, που δεν είναι όμορφη όπως πιστέψαμε, όπως επιθυμούσαμε. Αντιθέτως έχει πόνο, αίμα και δάκρυ.

Τώρα που ήρθε η ώρα να τρυγήσουμε το Πανευρωπαϊκό κρασί, με έκπληξη διαπιστώνουμε πως δεν είναι γλυκό, αλλά πικρό και ξινισμένο που μας φέρνει αηδία και αναγούλα.

Σκέφτηκαν λοιπόν, λίγο πριν την τελική εκδήλωση του άνομου σχεδίου τους, να εκβιάσουν τον ελληνικό με ένα δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα τοξικό κατασκεύασμα αυτών των κέντρων, ένα εκβιαστικό ψευδοδίλλημα το οποίο έχει στόχο να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη, αναταραχή και χάος, ώστε να χρεωθεί στον Ελληνικό λαό η τεχνίτη κρίση που αποφάσισαν και είναι προ των πυλών.

Για την ώρα είναι λογικό να περισσεύουν τα συνθήματα της οικονομίας, της ασφάλειας, της ελευθερίας και όσα άλλα προσιτά και ευχάριστα.
Όμως, η προφητική χάρις και δύναμις της Εκκλησίας μας δια μέσου των Αγίων της μας έχει προαναγγείλει όσα μέλλει να συμβούν, για να μας αφυπνίσει για μετάνοια και προετοιμασία.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως τα πάλαι ποτέ συνθήματα της Ε.Ο.Κ., έχουν μεταλλαχθεί από ευεργεσίες και προσφορές, σε έσχατη δουλεία, συντριβή της προσωπικότητας και βάρβαρη εξάρτηση στην σιωνιστική κυβέρνηση που ετοιμάζουν. (Γέροντος Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, Από το βιβλίο “Περί Συντελείας και Αντιχρίστου” ).

Δεν είναι όμως τώρα η ώρα για το χάραγμα, αλλά «Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια.

Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσμα Του», σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο. (Από το βιβλίο «Πνευματική Αφύπνιση», Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος – Σουρωτή Θεσσαλονίκης).

Οι Άγιοι μας προτρέπουν σε προετοιμασία και όχι σε αλληλοσπαραγμό, διότι τα γεγονότα αργά η γρήγορα θα συμβούν, είτε εμείς παρασυρθούμε και γίνουμε συνένοχοι συμμετέχοντας σε ένα καταστροφικό, διχαστικό δημοψήφισμα είτε όχι.

«Προσεύχεσθε μη γίνει μ” εμάς η αρχή», ήταν αυτό που μας ζήτησε ο Μεγάλος Άγιος και προστάτης της γενιάς των έσχατων καιρών Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό κάναμε και πλέον η μόνη μας παρηγοριά ελπίδα και πεποίθηση είναι πως θα μας σώσει ο Θεός των Πατέρων μας, με τις δικές των πρεβείες ως και τα αίματα των μαρτύρων μας.

Πιστεύουμε ότι στην ύστατη στιγμή θα ακούσει τις ταπεινές δεήσεις μας ο Κύριος και θα μας σώσει από τον κατακλυσμό και την θεομηνεία που είναι προ των πυλών, όπως τόσες φορές στο παρελθόν έσωσε το γένος μας από τόσους πολλούς κινδύνους, γιατί μάθαμε πως δεν πρέπει να πεποιθάμε επί άρχοντες, διότι «ἐπί υἱούς ἀνθρώπων, οἶς οὐκ ἐστι σωτηρία» (Ψάλμ. ΡΜΕ΄ 3).

Δεν υπάρχουν σχόλια: