Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

«ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!»: Έφεραν πρώτα την πείνα, τα ΑΤΜ και το χάος στην οικονομία για να μας πάνε στο μεγαλύτερο μνημόνιο – ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

tragkas-skitso-600x275
Ας μην κρυβόμαστε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ήθελε η χώρα να μείνει στο Ευρώ και στην Ευρωζώνη



Αυτό έδειχναν οι δημοσκοπήσεις, αυτό έλεγε κι ο σημερινός πρωθυπουργός που πριν από τις εκλογές «χτυπούσε νταούλια» και «έπαιζε ζουρνάδες» υποσχόμενος μαζί με τους συντρόφους του ότι θα κάνουν «χαρτοπόλεμο» το μνημόνιο και θρύψαλα το email Χαρδούβελη.

Ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι θα γράψει με τα ίδια του τα χέρια, θα υπογράψει και θα ψηφίσει, μαζί με τους συντρόφους του, τα χειρότερα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού τα οποία ελήφθησαν εν καιρώ κατοχής.

Αυτός που κορόιδευε το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στην περίοδο πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, σήμερα το βράδυ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μαζί με τις δεξιές πτέρυγές του (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι) θα βροντοφωνάξει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Και θα στείλει στο Βερολίνο -κακά τα ψέματα- την πλήρη υποταγή και τη διαβεβαίωση ότι οι Αριστεροί μπορούν να κάνουν καλύτερα «τη δουλειά» που δεν μπορεί να κάνει η Δεξιά και ο Σαμαράς….


Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα μείνει επάνω ο κ. Τσίπρας καίγοντας οριστικά και αμετάκλητα την ιστορία της ελληνικής Αριστεράς

Όπως δεν κατάλαβε κανείς γιατί έτρεχε τόσο βιαστικά να πάρει την εξουσία μαζί με τη βόμβα στα χέρια του, έτσι δεν κατάλαβε κανείς γιατί έκοβε βόλτες πέντε μήνες στην Ευρώπη παριστάνοντας τον ανυποχώρητο «αντάρτη» και τον άνθρωπο που θα αλλάξει τη γερμανική κηδεμονία και την πολιτική της λιτότητας.


Ακόμη αποτελεί αίνιγμα και αιγυπτιακό γρίφο γιατί  τα έσπασε στις Βρυξέλλες απορρίπτοντας την πρόταση Γιούνκερ 8,5 δις και έστειλε τον κόσμο στις κάλπες και στις ουρές των ΑΤΜ για να πέσει αμέσως μετά στα γόνατα, να γλείφει όλα τα παπούτσια των Βορειοευρωπαίων, των Γερμανών και των συμμάχων τους και να γράφει πάλι με τα χέρια του το μνημόνιο Γιούνκερ βάζοντας «καπέλο» 4 δις.


Μετά από μέρες πραγματικής αγωνίας, (αφού κανείς δεν καταλάβαινε τι παριστάνει ο άνθρωπος και ποιοι είναι οι διπλωματικοί ελιγμοί του) οι όμιλοι των Αθηνών, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, όλοι οι Δεξιοί του σημερινού πολιτικού σκηνικού, έβγαλαν έναν αναστεναγμό ανακούφισης και από σήμερα θαστηρίζουν δυνατά τον Αλέξη Τσίπρα!!!

Αυτή τη φορά το επιχείρημα είναι: «οι Γερμανοί θα μας πετούσαν έξω από την Ευρώπη, τι να κάνει ο άνθρωπος!»

Είμαι βέβαιος, από αυτά που ακούω, ότι και 25 δις μέτρα να έπρεπε να γράψει, θα τα έγραφε με την προθυμία, την ευλυγισία και το «πήδημα του Αζόρ» που σαλτάρει για να αρπάξει κόκκαλο από το χέρι του αφεντικού.

Αυτή την ώρα που γράφω αυτές τις αράδες, οι «μεγάλοι» που στήριξαν την άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία σπρώχνουν όλους τους δικούς τους στη Βουλή να φωνάξουν «ΝΑΙ» και το μόνο που «σκιάζονται» είναι η τελική απόφαση των Γερμανών που ενδέχεται να πούνε «όχι» στην παραμονή της Ελλάδος στο Ευρώ.

Ή, να ζητήσουν πρόσθετες εγγυήσεις  και να απαιτήσουν παραμονή και εποπτεία των θεσμών στην Αθήνα αλλά και αναθέρμανση της λειτουργίας της Task Force.

Έτσι, αυτή η οικονομική κατοχική περίοδος στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνει πλέον και βυσσινί «Τσολάκογλου», «Λογοθετόπουλους» και «Κομανέτσι».

Σε καμία περίπτωση ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να κατηγορήσει τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου, του Παπαδήμου, των Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη κλπ.

Ήθελα να’ ξερα τι σόι εξεταστικές σκαρφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο, για τη Siemens και τα λοιπά, αφού ο ίδιος φτιάχνει υπηρετεί και επιβάλλει μνημονιακά μέτρα, πλήρως ελεγχόμενα από το Βερολίνο.

Θα κληθεί και θα καταθέσει  τώρα και ο κ. Τσίπρας για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο; Θα ζητάει ποινικές ευθύνες για τις μίζες της Siemens και οι υπουργοί του θα μιλάνε με τον Σόιμπλε;

Δίπλα στη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ θα κυματίζει και ο γερμανικός αετός όπως γινόταν και παλαιότερα;

Που θα απολογηθεί τώρα;
Στους συνταξιούχους;
Τους καταστηματάρχες;
Στους εμπόρους;
Στους επιχειρηματίες;
Στα τουριστικά νησιά;
Τι θα πει στους Έλληνες που τους ταλαιπώρησε με δημοψήφισμα επί ανύπαρκτου ερωτήματος;

Την μια Κυριακή λέμε «ΟΧΙ» τις προτάσεις του Γιούνκερ και την άλλη ψηφίζουμε και με τα δυο μας χέρια 4 δις επιπλέον της πρότασης Γιούνκερ;

 Γελάνε παντού στην Ευρώπη, τον αποκαλούν «τσαρλατάνο» και τον θεωρούν πολιτικό που άλλα έλεγε, άλλα έκανε οδηγώντας έναν λαό στα ΑΤΜ και στην ισοπέδωση.

Γιατί αυτή η περίφημη Αριστερά μάζευε τα λεφτά από τα ταμεία και τα πήγαινε στην Τράπεζα της Ελλάδος πληρώνοντας δόσεις στους δανειστές ενώ έβλεπε ότι στο τέλος θα ταπεινωθεί και θα υποταχθεί για να πάρει χρηματοδότηση- 
ρευστότητα; 


Για να δείξει ο πρωθυπουργός ότι αντέχει και έχει ανάστημα;

 Στη ζυγαριά έβαλε για πέντε μήνες από τη μια τον εαυτό του και από την άλλη τα δεινά του ελληνικού λαού;

Τελικά, αποδείχτηκε ότι ήταν σάπιο το βύσσινο και η βυσσινάδα ξινή και στυφή. «Μάπα το καρπούζι» όπως έγραφαν και οι αφίσες σε διάφορες γειτονιές της πρωτεύουσας, αφίσες –έχει σημασία-  της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Μαζί με το νέο μνημόνιο εισερχόμεθα για τα καλά στη μεγαλύτερη «φωλιά του κούκου».

Η Δεξιά, όπως στην Αργεντινή τον καιρό του σοσιαλιστή Μένεμ, στηρίζει Αλέξη Τσίπρα. 

Το Ποτάμι, με τις «σημιτικές όχθες» δείχνει να είναι το δεκανίκι του ΑλέξηΤσίπρα. 

Το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ γρυλλίζει δια των παχέων χειλέων της Φώφης Γεννηματά  αλλά θα ψηφίσει με μια φωνή «ΝΑΙ» στην συμφωνία. 

Από ότι φαίνεται και παρά τις κόντρες του Πάνου Κομμένου, οι ΑΝΕΛ θα καταπιούν… όλα τα νησιά του Αιγαίου! 


Απομένει ο «ρωσόφιλος» Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έχει αντιρρήσεις αλλά στο τέλος (προκειμένου να μετοικήσει οριστικά στη Μόσχα) μάλλον θα πειθαρχήσει στην ενότητα του κόμματος.


Άντε η Πρόεδρος της Βουλής  κα Κωνσταντοπούλου, μαζί με τον θυληκό Ντ’Αρτανιάν που την ακολουθεί πάντα να έχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις

Μικρή η σημασία και η αντίστασή τους. Αφού όλη η αντιπολίτευση, πλην ΚΚΕ, έχει σηκώσει στα χέρια τον Αλέξη και φωνάζει «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»… Εδώ χρειάζονται Ζανάξ κι αν δεν πιάσει η θεραπεία μιας εβδομάδας πάμε στο λίθιο…
Καλό μνημόνιο.

(Θυμάμαι τώρα μια γελοιογραφία του αείμνηστου πλέον φίλου μου Βασίλη Χριστοδούλου την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου.

Ο λυράρης του αξέχαστου Βασίλη τραγουδούσε: «Μαθές δεν εματάγινε  τέτοιο κουτί ρημάδι, «ΟΧΙ» να ρίχνης το πρωΐ, να βγαίνη «ΝΑΙ» το βράδυ…»)
skitso

Δεν υπάρχουν σχόλια: