Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο πολιτικός κατήφορος συνεχίζεται

internet_papan 


Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν οδηγήθηκε εκεί που είναι σήμερα μόνο από τις οικονομικές ατασθαλίες των εκάστοτε κυβερνήσεων. 

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δεν οφείλεται το πρόβλημα της οικονομίας μας, μόνο στην διόγκωση του δημόσιου τομέα. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι στην αρχή του έτους, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε τα πράγματα χειρότερα από ό,τι ήταν.
Πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο στο να φτάσουμε σήμερα εδώ, έπαιξε η όλη διαχείριση του ζητήματος από τον περασμένο Οκτώβρη, όταν την ευθύνη για την πορεία της χώρας ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός μας, προτίμησε να “παίξει” με τον ελληνικό λαό, το ελληνικό κράτος και την οικονομία, προκειμένου να κάνει τα δύσκολα μέτρα λίγο πιο δύσκολα.

Θα ξεπεράσω το “λεφτά υπάρχουν” στα πλαίσια της λογικής του ότι ανήκει στα χονδροειδέστατα πολιτικά ψέμματα, που λέγονται σχεδόν σε κάθε προεκλογική αναμέτρηση.

Ακολούθησε ένα εξάμηνο ψεμμάτων όμως. Ακολούθησε μία περίοδος κατά την οποία η χώρα δεν κατάφερε να χαράξει σταθερή πορεία. Φοβούμενα τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, τα ευθυνόφοβα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προτίμησαν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.

Τελικά μπήκαμε στο ΔΝΤ. Ακόμη και σήμερα όμως, ο πρωθυπουργός της χώρας συνεχίζει να “παίζει” με την φωτιά, μιλώντας για εθνικές εκλογές σε περίπτωση που υπάρξει αποδοκιμασία των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.

Αν αυτό δεν είναι λάδι στην φωτιά των κερδοσκόπων, τους οποίους κάποτε κατηγορούσε, αλλά το παιχνίδι των οποίων παίζει σήμερα. Και δεν το έκανε μία φορά μόνο, για να μιλήσει κάποιος για λάθος. Αυτή η τακτική αναδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες σε κεντρική προεκλογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Θαυμάστε τι λέει: “αν οι ομάδες συμφερόντων που πλήξαμε με τις μεταρρυθμίσεις μάς πούνε «φτάνει, πρέπει να σταματήσουμε τις αλλαγές που είναι σε εξέλιξη», τότε δεν μου μένει παρά να απευθυνθώ σε όλο τον ελληνικό λαό, εξηγεί ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό περιοδικό Panorama με τίτλο «Αν δεν κερδίσω, η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει».

Ενώ ακυρώνει στην ουσία όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού τους τελευταίους μήνες, επαναφέροντας (το ίδιο έκανε και ο κ. Πάγκαλος) τον κίνδυνο χρεωκοπίας. 
Στην ερώτηση αν «η χώρα είναι εκτός κινδύνου», απαντά: 
«Ας το θέσουμε έτσι: είμαστε εκτός άμεσου κινδύνου χρεοκοπίας, αλλά πρέπει να κρατήσουμε σταθερή πορεία για να μην το διακινδυνεύσουμε».

Αν κάποιος είναι να χρεωκοπήσει, δεν το λέει. Το κάνει, προκειμένου να περισώσει ότι μπορεί. Αν πάλι αποφασίζει να το παλέψει, δεν αναφέρεται καν στην λέξη. Αυτά τα συνεχή “παιχνιδάκια” του κ. Παπανδρέου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μικροπολιτικές σκοπιμότητες που βλάπτουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα.

Ο υποφαινόμενος δεν είναι οικονομολόγος. Καταλαβαίνω όμως, πιστεύω, κάποια βασικά πράγματα. Κάποια πράγματα που γίνονται και κάποια πράγματα που δεν γίνονται.
Από πολιτικής πλευράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.


Θεωρώ την κυβέρνηση Παπανδρέου επικίνδυνη και θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να την αποπέμψει. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με συγκεκριμένους τρόπους. Αυτή την στιγμή μου φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου καλλιεργεί ένα κλίμα “προσωπικής του απόδρασης”. 

Και σχεδιάζει να φορτώσει σε άλλους το πολιτικό κόστος των δικών του επιλογών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Η ανατροπή του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει με μεγαλειώδη τρόπο, προκειμένου να εξασφαλισθεί το ότι δεν θα ξαναέχουμε στην χώρα μας πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς, όπως αυτούς που ζήσαμε τον τελευταίο καιρό.

Αν ο κ. Παπανδρέου εγκαταλείψει την εξουσία με κάποιου είδους “νταραβέρι”, είτε αυτό λέγεται πρόωρες εκλογές, μέσα από τις οποίες δεν θα σχηματίζεται κυβέρνηση, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, θα έχει πολύ άσχημες συνέπειες για την χώρα.

Γιατί η “πολιτική Παπανδρέου” εάν αυτός επιβιώσει πολιτικά, θα επιβιώσει επίσης. 

Ο ελληνικός λαός πρέπει να διατρανώσει το ότι αυτές οι λογικές που θυσιάζουν την χώρα στον βωμό της “παγκόσμιας οικονομίας” δεν περνούν πιά.
Δημήτρης Παπαγεωργίου
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: