Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αθώα η Χεζμπολάχ για τον φόνο Χαρίρι… αποφάνθηκε ο Ερντογάν!


  Ο Τούρκος πρωθυπουργός και… εθνικός μας κουμπάρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάνθηκε ότι η Χεζμπολάχ δεν εμπλέκεται στη δολοφονία Χαρίρι, με βάση τα… ακλόνητα στοιχεία που ακολουθούν!

 Το συγκλονιστικό στοιχείο που παρέθεσε ο Ερντογάν είναι η συνομιλία του με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, σεΐχη Χασάν Νασράλα!

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν πείστηκε επειδή ο Νασράλα όταν μιλάει για τον μακαρίτη Λιβανέζο πρωθυπουργό, τον αποκαλεί «μάρτυρα»! Είτε είναι μειωμένης αντίληψης, άρα και οι Αμερικανοί έχουν λίγο-πολύ δίκιο σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις του Wikileaks, ή παριστάνει τον… αθώο, συνεχίζοντας την ανάπτυξη της ισλαμικής ατζέντας του, και εν ολίγοις την εναντίωση σε οτιδήποτε Δυτικό, πολιτικά ή πολιτισμικά.

Το δεύτερο τρομερό επιχείρημα που προέβαλε ο Ερντογάν, είναι ότι η Χεζμπολάχ υποστηρίζει τις προσπάθειες Συρίας και Σαουδικής Αραβίας για τη μείωση της έντασης στο Λίβανο…

«Μωραίνει Κύριος» ή μας δουλεύει όλους; Πάντως, ο Νταβούτογλου, μετά τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, «δέχθηκε της εξηγήσεις της» για τις διαρροές του
Wikileaks, όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε.

Ταυτόχρονα, κυβερνητική αντιπροσωπεία από τρία αμερικανικά υπουργεία, σπεύδει στην Άγκυρα για να περιορίσει τη ζημιά στις διμερείς σχέσεις.

Πλάκα θα έχει να ξεκινήσει πλέον και η Ουάσιγκτον τον κατευνασμό…
Defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: