Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Wikileaks:Το πρώτο τηλεγράφημα που αφορά Ελλάδα.Θέμα:Μακεδονία...




Στην ευελιξία της νέας κυβέρνησης που όλα έδειχναν ότι έρχεται ήλπιζαν και προφανώς ελπίζουν ακόμη ,Αμερικανοί αλλά και Γάλλοι για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων,λίγο πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Σε τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι,προς το State Department,με την ένδειξη SECRET/NOFORN που σημαίνει απόρρητη ενημέρωση, ο αμερικανός πρέσβης στη Πόλη του Φωτός, Τσάρλς Ρίβκιν περιγράφει τη συνάντηση που είχε ο βοηθός του στις 11 Σεπτεμβρίου 2009 με πολιτικούς αναλυτές,μεταξύ των οποίων των Ζαν Νταβίντ Λεβίτ,ο οποίος σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα «εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι σταθερή και θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία για πρόοδο στο θέμα της ονομασίας μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας».

Ο Λεβίτ υποστήριξε ότι «είτε συντηρητική,είτε σοσιαλιστική η νέα κυβέρνηση θα είναι δυνατότερη και θα μπορεί να είναι πιο ευέλικτη στις διαπραγματεύσεις». 

«Αν πείσουμε τη Μακεδονία να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος και την Ελλάδα να μην επιμείνει στο θέμα των διαβατηρίων θα επιτύχουμε πρόοδο".
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: