Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ένας σερ ζητά ...επανάσταση


Την επανάσταση αναζητά ακόμη κι ένας σερ.
Ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης συγκεκριμένα ,ο οποίος προλογίζοντας το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Μαλούχου για το Μίκη Θεοδωράκη επανέλαβε ότι τα μαύρα σύννεφα για το μέλλον της χώρας μας όλο και πυκνώνουν.

«Το μέλλον της χώρας μας ποτέ δεν πρόβαλε τόσο ζοφερό», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι η λύση της οικουμενικής κυβέρνησης που προτείνουν κάποιοι δεν θα βοηθήσει σε τίποτα. Σύμφωνα με τον κ. Μαρκεζίνη, «όλα αυτά θα γίνουν μόνο και μόνο για να αναστηθούν πολιτικά αυτοί που αξίζουν την πλήρη αποδοκιμασία του λαού, μόνο και μόνο για να μην εφαρμοστούν νέες ιδέες, όπως απαιτεί η εποχή μας, αλλά ιδέες που χρόνια μας επέβαλλαν, μέσω κάποιων πολιτικών, οι Αμερικανοί φίλοι μας».

«Επανάσταση ιδεών» ζητά με τα λόγια, επικαλούμενος την επανάσταση ιδεών, νέας γενιάς εναντίον της παλιάς, «για να μην καταλήξουμε στην πιο οδυνηρή επανάσταση, αυτή του πεζοδρομίου».

Παραφράζοντας Ρίτσο ο σερ Μαρκεζίνης περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση: «Τη Ρωμιοσύνη τώρα να την κλαις και αυτούς που έτσι την κατάντησαν, ελληνικέ λαέ, ποτέ μη συγχωρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: