Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Διχάζει την Ιεραρχία η κάρτα του πολίτη

Διχάζει την Ιεραρχία η κάρτα του πολίτη
Επιμένουν για τον αριθμό 666
 Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών αλλά και τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου για ψυχραιμία σε εκκλησιαστικούς κύκλους δεν έχουν κοπάσει οι διαμαρτυρίες ούτε έχει εξαφανιστεί το κλίμα ανησυχίας για την Κάρτα του Πολίτη. 

Πολύ περισσότερο που υπάρχουν μητροπολίτες οι οποίοι δηλώνουν πως αν περιέχει τον αριθμό 666 και δεν υπάρχει κατοχύρωση για τα προσωπικά δεδομένα, δεν πρόκειται να την παραλάβουν. Ανάλογες δηλώσεις έκαναν οι Μητροπολίτες Κερκύρας Νεκτάριος και Μαντινείας Αλέξανδρος. 

Ο πρώτος σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό είπε πως η Εκκλησία δεν πρέπει να συναινέσει στην «κατάργηση της ελευθερίας του ανθρώπου». 

Ο δεύτερος μίλησε σε σύναξη ιερέων της μητρόπολής του και συμφώνησε στην έκδοση ψηφίσματος στο οποίο αναφέρεται ότι «εάν η Κάρτα του Πολίτου είναι συνδεδεμένη με τον αριθμόν 666 και περιέχει μυστικά προσωπικά δεδομένα των πολιτών, απορρίπτεται και ουδείς εκ των ιερέων και των ενοριτών θα παραλάβη αυτήν». 

Ακόμη έχει εξαγγελθεί νέα συγκέντρωση, την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι, στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή. Μάλιστα τα σχετικά καλέσματα έχουν σταλεί σε όλες τις μητροπόλεις.


Με αφορμή αυτά τα καλέσματα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος συνέστησε στους πιστούς να μη βγάζουν εύκολα συμπεράσματα, να είναι ψύχραιμοι και το κυριότερο να μην πιστεύουν όλη αυτή τη φιλολογία για τον αριθμό 666. 

«Αν το κινητό μου τηλέφωνο έχει τον αριθμό 666, δεν σημαίνει ότι είναι το σφράγισμα του Αντιχρίστου. 

Αν ένας τόμος της Αγίας Γραφής, τόσο μεγάλος έχει τη σελίδα 666, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως», είπε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως είναι δικαιολογημένες οι ανησυχίες για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό παρέχοντας όλες τις εγγυήσεις. 
Συμπέρασμα; 

Το θέμα κάθε άλλο παρά έκλεισε και η εξέλιξη προβλέπεται άκρως ενδιαφέρουσα…

paraskevi13.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: