Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Κομάντος με ...τζετ-σκι!




Το είδαμε κι αυτό. Ειδικές Δυνάμεις με jet ski.Προφανώς όσοι είχαν την ιδέα κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν.

Μετά από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το 2010 η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων προέβει στην προμήθεια 12 ταχυπλόων Jet Ski Sea Doo RXT 215 της καναδικής Bombardier Recreational Products Inc (BRP), τα οποία παρεδόθησαν στα τέλη Φεβ 2011.

To RXT 215 έχει μήκος 3,53 εκ., βάρος κενό 383 κιλά, μεταφορική ικανότητα έως και 3 ατόμων σε συνθήκες ανάγκης, δεξαμενή καυσίμων 60 λίτρων και αποθηκευτικούς χώρους 52 λίτρων. 


Κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο αυστριακό κινητήρα Rotax 4-TEC των 1.494 κ.εκ. με ισχύ 215 ίππους, που επιτρέπει επίτευξη μέγιστης ταχύτητος 70 μιλίων ή 110 χλμ/ω περίπου, ενώ δύναται να κινείται με ασφάλεια σε κατάσταση θαλάσσης (SS) 4 και να συνεργάζεται με τα υφιστάμενα μέσα του Στρατού Ξηράς και Πολεμικού Ναυτικού.





Τα μέσα παραδόθηκαν με απόθεμα ανταλλακτικών ενώ αναμένεται να «συμπληρωθούν» με την προμήθεια ειδικών προστατευτικών αντιβαλλιστικών καλυμμάτων («κουβέρτες») και εξειδικευμένου ατομικού εξοπλισμού των χειριστών (οδηγός - συνεπιβάτης), όπως ειδικού τύπου αντιβαλλιστικών εξαρτύσεων - σωσιβίων και κρανών, κλπ.

 Το διάστημα 1-2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενοι από την σύμβαση έλεγχοι / δοκιμές των 12 Jet Ski καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού. 


Ένα μεταφορικό μέσο αυτής της μορφής, επιτρέπει την σχεδίαση κι εκτέλεση αμφιβίων Ειδικών Επιχειρήσεων, τη διασπορά ενός τμήματος με σκοπό την αφανή διείσδυση και την συγκέντρωση του με ακρίβεια χάρη στον δέκτη GPS που φέρει.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: