Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ούτε με 100 mea culpa πλέον, κύριε Πρόεδρε

 

Με τον Λευτέρη Χριστοφόρου

Το ΑΚΕΛ και διά στόματος Προέδρου της Δημοκρατίας, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι παραμένει καρφωμένο στο παρελθόν, στις ιδεοληψίες του, στις παλαιοκομμουνιστικές του αντιλήψεις, στις ανθελληνικές του προσεγγίσεις και στο βεβαρημένο ιστορικό του παρελθόν.
Εμείς και προεκλογικά προειδοποιούσαμε ότι το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την ιστορία στα σχολικά βιβλία, ότι θα τα βάλουν και με την Εκκλησία και για πολλά άλλα, που δυστυχώς η παρούσα διακυβέρνηση επαληθεύει τους φόβους και τις προειδοποιήσεις μας.
Το ΑΚΕΛ είναι αλήθεια ότι είχε ιστορικά απωθημένα με την Ελλάδα και ποτέ δεν αποδεχόταν ούτε την Ελλάδα ούτε και την ελληνική σημαία ούτε και τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.
Ακόμη και στα φοιτητικά μας χρόνια, οι φοιτητές της «Προοδευτικής» ανασηκώνονταν από τα έδρανα και οργίζονταν, όταν άκουγαν τις λέξεις Ελλάδα, ελληνική σημαία, ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. 

Το ΑΚΕΛ αποδεικνύει ότι «ενώ όλα τριγύρω αλλάζουνε, το ΑΚΕΛ το ίδιο μένει», αραχνιασμένο και αγκυροβολημένο στο παρελθόν του, τις ιδεοληψίες και τα απωθημένα του. 

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω πώς αντιμετώπιζε το ΑΚΕΛ καθετί ελληνικό, πώς αντιμετώπισε την Ελληνική Μεραρχία, την ελληνική σημαία, τον ενωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, ακόμα και την ελληνική ιστορία.

Άρα δεν είναι τυχαίο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την αποκάλεσε «καλούμενη μητέρα πατρίδα», γιατί ποτέ το ΑΚΕΛ δεν συλλάβισε την Ελλάδα ως Μάνα Ελλάδα, ούτε και την ένιωσε έτσι. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ, ως κομμουνιστικό κόμμα, αλληθώριζε μόνο προς τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. 

Όμως, τα διαχρονικά απωθημένα του ΑΚΕΛ, να ωθήσουν τον Πρόεδρο να φτάσει να εκστομίσει το ανιστόρητο, το προκλητικά απαράδεκτο, ότι η Ελλάδα ήταν και αυτή εισβολέας, καθίσταται εθνικά επιζήμιο, συμπίπτει με την τριανταεξάχρονη προπαγάνδα των Τούρκων, είναι ιστορικά ψευδές και ανυπόστατο, και προσφέρει υπηρεσία μόνο στους εχθρούς της πατρίδας μας.

Ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ είχαν 100 ευκαιρίες αυτές τις μέρες για να περισώσουν ό,τι μπορούσε να περισωθεί από την καταστροφική δήλωση του Προέδρου και αντί να το πράξει για το συμφέρον του τόπου, επέλεξαν να επιμένουν με βάναυσα προκλητικό τρόπο να δικαιώσουν το μέγα σφάλμα του Προέδρου.

Δυστυχώς, η ζημιά πλέον για την εθνική μας υπόθεση είναι ανεπανόρθωτη και ούτε εκατόν mea culpa, κύριε Πρόεδρε, δεν αποκαθιστούν πλέον το τραγικό σας λάθος, που εσείς και το κόμμα σας συνεχίζετΕ να προβάλλετε ως ορθή ιστορική αλήθεια. 

Το ΑΚΕΛ και Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν, φτάνει να μη ζημιώνουν τον τόπο.
Δυστυχώς, αυτή τη φορά ζήμιωσαν και έβλαψαν τον τόπο και την εθνική μας υπόθεση. 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
Α’ Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΣΥ.
Πηγή: Εφημερίδα σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: