Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Bιβλίο από τον Α/ΓΕΣ για την μάχη του Μαραθώνα: "Χωρίς Ιππείς"...


Οι εκδόσεις «Σέλευκος» οργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Αντιστρατήγου Φραγκούλη Φράγκου, Αρχηγού ΓΕΣ με τίτλο «Χωρίς Ιππείς - Η μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.)", την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου της παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 & Κολοκοτρώνη, στις 18:30.
Για το βιβλίο, τη σημασία της μάχης και τα μηνύματα της νίκης, τα οποία εξακολουθούν να είναι και σήμερα, πιο επίκαιρα από ποτέ, θα μιλήσουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σοφία Βούλτεψη, τέως βουλευτής – δημοσιογράφος, Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής, Γιώργος Λιάνης, τέως υπουργός – βουλευτής, Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Λίτσα Χατζοπούλου, ιστορικός – δ.Φ. Συντονίζει η Δρ. ΄Εφη Σ. Πασχαλίδου, ιστορικός

Η συγγραφή του βιβλίου ΧΩΡΙΣ ΙΠΠΕΙΣ είναι επετειακή για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα (12 Σεπτεμβρίου 490 π.Χ.). 

Οι λόγοι ήταν όχι απλώς για να δοθεί με ενάργεια η στρατηγική και η τακτική που εφαρμόσθηκε από τον ΜΙΛΤΙΑΔΗ, αλλά κυρίως για να τονισθεί το νόημα και η κινητήριος δύναμη των ηθικών αξιών που διακατείχαν τους μαχητές, 9000 Αθηναίους και 1000 Πλαταιείς. 

Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (12 Σεπτεμβρίου 2010) στο επετειακό της αφιέρωμα για τη Μάχη του Μαραθώνα, θέτει το ερώτημα για την «εξαφάνιση του Ιππικού των Περσών», ερώτημα που απαντάται πλέον στην έκδοση αυτή, ΧΩΡΙΣ ΙΠΠΕΙΣ.

Οι Μηδικοί Πόλεμοι συνετέλεσαν στην αφύπνιση του συνόλου των Ελλήνων και σταδιακά οδήγησαν στην ενότητα και την από κοινού βούλησή τους να μείνουν ελεύθεροι.

H Μάχη του Μαραθώνα υπήρξε πρωτίστως μια μάχη για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη διασφάλιση της ειρήνης, βασικής προϋπόθεσης για την πρόοδο, την ευημερία και τη δημοκρατική ολοκλήρωση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: