Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΡΓΑ…).

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Σε πρόσφατη έκδοση της η εφημερίδα DEFENSE NEWS και σε ανταπόκριση της από την ΑΓΚΥΡΑ υποστηρίζει ότι στην γειτονική μας χώρα υπάρχει σκεπτικισμός από τις επαφές ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ και τις επισκέψεις των δυο πρωθυπουργών. 

Ασφαλώς αναφέρουν ότι «δεν είναι σε συναγερμό αλλά τις παρακολουθούν στενά».

Γίνεται αναφορά στο ότι η ΑΓΚΥΡΑ επί δεκαετία προμηθεύονταν Ισραηλινά όπλα ενώ επισημαίνεται και η προσέγγιση της Τουρκίας με τους Παλαιστινίους, το ΙΡΑΝ και τις Αραβικές χώρες. 

Δεν παραλείπει να αναφερθεί στην ακύρωση πολλών κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, και στην περίπτωση ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ.

Βρετανός αναλυτής υποστηρίζει ότι η προσέγγιση ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ θα μπορούσε να ήταν ιδιαίτερα επωφελής για την χώρα μας, ειδικά στους τομείς των εξοπλισμών και των πληροφοριών, όπου οι Ισραηλινοί είναι πολύ εξελιγμένοι. Επίσης οι Τούρκοι θεωρούν ότι μέσω ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΟΣ οι Ισραηλινοί προσεγγίζουν την ΕΕ.

Αν και υποστηρίζεται ότι έχουν βελτιωθεί αρκετά οι σχέσεις ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ τα τελευταία χρόνια, Τούρκοι διπλομάτες λένε ότι «στις ΗΠΑ τα LOBBIES των Εβραίων και Ελλήνων θα μπορούν να συντονίζονται και στο τέλος να κινούνται εναντίον των Τουρκικών συμφερόντων».

H αναφορά μου περί αργοπορίας  είναι προσωπική. Πάντως βάσει αποκλειστικών πληροφοριών μου από το ΤΕΛ ΑΒΙΒ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες στην χώρα μας λίαν υψηλόβαθμο άτομο  με τεράστια εμπερία και επιρροή στο ΙΣΡΑΗΛ(με έμφαση τα αμυντικό-διπλωματικά θέματα)./ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΣΕΧΩΣ….

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: