Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑΖ ΑΚΡΑΙΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Πολλές φορές το έχω πει ότι δεν παίρνουμε είδηση εδώ για πολλά θέματα.. 
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός από το ΠΑΚΙΣΤΑΝ , όπου επισκέφθηκε περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα INTERNATIONAL NEWS/PAKISTAN TRIBUNE και προχώρησε σε νέες λεκτικές ακρότητες(που ειλικρινά αναρωτιέμαι αν μπορεί να είναι η χώρα του αξιόπιστη σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, ακόμα και αν δεχθεί τμήμα της αντιπυραυλικής άμυνας). Μεταξύ άλλων είπε:
*ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ.
*ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.
*ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΘΩΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.
* ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ.
*ΤΟ ΙΡΑΝ, ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ και η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗ. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ.(ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ)
*ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
Για τις κοινές ασκήσεις με την ΚΙΝΑ και την στρατιωτική συνεργασία με το ΙΡΑΝ, γνωρίζω ότι υπάρχουν τρια Δυτικά διαβήματα προς την ΑΓΚΥΡΑ.
Είναι καλό να καταγράφουμε και να αναλύουμε όλες τις δηλώσεις των Τούρκων επισήμων, ειδικά όταν μεταβαίνουν σε χώρες-κλειδιά για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: