Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

"Να μάθουν γερμανικά για να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας οι Τούρκοι μετανάστες"


Mετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελας Μέρκελ περί αποτυχίας του πολυπολιτισμού, ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Γουλφ κάλεσε τα 3 εκατομμύρια των Τούρκων που ζουν στη χώρα του να... μάθουν καλύτερα γερμανικά ώστε να καταφέρουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Ο Γερμανός πρόεδρος έκανε αυτή την έκκληση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το τουρκικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψής του στην Τουρκία.
«Η Τουρκία μπορεί να δείξει ότι το Ισλάμ και η Δημοκρατία, το Ισλάμ και η ισχύς του Νόμου, το Ισλάμ και ο πλουραλισμός δεν είναι αντιφατικές έννοιες», συμπλήρωσε στην ομιλία του, προσθέτοντας ότι το να ζεις σε μια πλουραλιστική κοινωνία είναι τελικά μια τεράστια πρόκληση.
Παράλληλα, ο Κρίστιαν Γουλφ ζήτησε τη συνεργασία του τουρκικού υπουργείου θρησκευμάτων σχετικά με τους ιμάμηδες των Τούρκων στη Γερμανία, για τους οποίους θεωρεί ότι δεν πρέπει να αποστέλλονται από την Τουρκία, αλλά να διαμένουν μόνιμα και να εκπαιδεύονται στη Γερμανία.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας κάλεσε την Τουρκία τέλος να αποδώσει τα ίδια θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες και στους Χριστιανούς υπηκόους της.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: