Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν "ονειρεύεται" την Τουρκία στην Ε.Ε.


Ανεξήγητα αισιόδοξος φάνηκε ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε ότι αφορά την πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε.: «Δεν θα επιτρέψουμε η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καθυστερήσει», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να εξηγήσει πως θα συμβεί αυτό από την στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. τουλάχιστον του σκληρού πυρήνα (Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία κλπ) μαζί και η Καθολική Εκκλησία που είναι αρκετά ισχυρή στους κύκλους των λοιπών χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης, αντιτίθενται απόλυτα στην ένταξη της Τουρκίας. 
"Η διαδικασία δεν θα πρέπει να επιβραδυνθεί", δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ με την οποία χθες είχαν παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γερμανίας-Τουρκίας στον οποίο η Τουρκία συνετρίβη με 3-0. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώνει το επόμενο διάστημα την ετήσια έκθεση της σχετικά με την πρόοδο της Τουρκίας στα θέματα που αφορούν την ένταξη της. 

Οι σχέσεις της Άγκυρας με την Κύπρο, μία χώρα-μέλος της Ε.Ε., την οποία η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει, θεωρείται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: