Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ποιος είναι ο νέος ΓΔΑΕΕ - Παραίτηση Ε. Βασιλάκου από τη θέση του γενικού διευθυντή


Μετά το σημερινό δημοσίευμα του defencenet.gr αναφορικά με το χαρακτηρισμό που φέρεται πως του απηύθυνε ένας εκ των δύο ανδρών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ περί «αιχμαλώτου που συνεργάζεται πλέον με τον εχθρό» ο Ευάγγελος Βασιλάκος γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων) υπέβαλλε την παραίτησή του πριν από λίγο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτησή του αναμένεται να γίνει δεκτή.
O E.Βασιλάκος είχε αποφασίσει να παραιτηθεί μετά το θέμα που είχε δημιουργηθεί με την ΤΑΑ της Boeing. Θεωρεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τον είχε αφήσει ακάλυπτο στο θέμα αυτό.
Πριν λίγα λεπτά εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο στο οποίο γίνεται προσπάθεια να υπάρξει κάλυψη της δυσαρέσκειας του Ε.Βασιλάκου για τα περί "αιχμαλώτου πολέμου" και της ΤΑΑ της Boeing και αναφέρεται ως ημερομηνία παραίτησης η ... 21/09/2010 (πάλι καλά που δεν έβαλαν ως ημερομηνία παραίτησης την 21/09 του ... 2009)!
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου έγινε αποδεκτή η παραίτηση που είχε υποβάλει από τις 21.9.2010 ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Βασιλάκος.
Ο κ. Βασιλάκος υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου να προγραμματίσει τη νέα φάση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, αφού ολοκλήρωσε έναν μακρύ κύκλο στη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου παραμονής στη θέση του υπό τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Βασιλάκο για τις υπηρεσίες που προσέφερε με στόχο την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και τον παρακάλεσε να παραμείνει στη θέση του από την ημέρα της υποβολής της παραίτησής του έως την ημέρα της επίσημης αποδοχής της."
Το σημαντικότερο ίσως της ανακοίνωσης είναι το νέο πρόσωπο που διαδέχεται τον Ε.Βασιλάκο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
"Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας νέος Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ διορίστηκε ο υποπτέραρχος ε.α. και επίτιμος Υπαρχηγός του ΓΕΑ κ. Δημήτριος Γεωργιόπουλος".
Η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010.
Ποιος είναι ο Δημήτρης Γεωργιόπουλος; Προέρχεται από την ομάδα των λεγόμενων  "πράσινων μουτζαχεντίν" ή "κανταφικών" που αντιτίθεντο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και την τότε ηγεσία του ΓΕΑ, όταν οι "γαλάζιοι" αξιωματικοί της Αεροπορίας απαντώντας στις απηνείς κομματικές διώξεις της οκταετίας 1981-1989, θέλησαν να εφαρμόσουν τα ίδια στος συναδέλφους τους οι οποίοι ήταν ενταγμένοι ιδεολογικά στο ΠΑΣΟΚ.
Έτσι από πρώτος μοίραρχος της πρώτης Μοίρας των F-16 στη Νέα Αγχίαλο, μετατέθηκε με απόφαση του τότε Α/ΓΕΑ Αθανάσιου Σταθιά (που τον είχε αποστρατεύσει το ΠΑΣΟΚ και τον είχε επαναφέρει η Ν.Δ.) στο ... Καστέλλι της Κρήτης που τότε έμοιαζε περισσότερο με συνοικισμός από καλύβες.
Τον Δημήτρη Γεωργιόπουλο τον αποστράτευσαν το 1992-'93, αλλά επανήλθε αμέσως μετά τις εκλογές του 1993 με την ομάδα των φίλα προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ, αποστράτων που είχαν καταλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έφτασε μέχρι υπαρχηγός ΓΕΑ και αποστρατεύθηκε το 2005 ως επίτιμος υπαρχηγός. Πριν υπηρετήσει στα F-16 στην καριέρα του στην Π.Α. είχε περάσει από Μοίρες F-104 και F-4E.
Θεωρείται άνθρωπος με υψηλή αντίληψη και οι συνάδελφοί του τον θυμούνται ως καλό πιλότο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: