Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Διώξεις Βουλγάρων στα Σκόπια

  Η κυβέρνηση των Σκοπίων στην προσπάθεια δημιουργίας της ψευδεπίγραφης «ταυτότητάς» φαίνεται να καταδιώκει απηνώς και Βουλγάρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες Βουλγαρικών μέσων τα Σκόπια έχουν βάλει στο στόχαστρό τους πολίτες οι οποίοι διαθέτουν Βουλγαρικά διαβατήρια και τους καταδιώκει παντοιοτρόπως.

Οι αρχές του κρατιδίου έχουν κατασχέσει 90 αυτοκίνητα ατόμων τα οποία έχουν βουλγαρικό διαβατήριο και τα οποία κυκλοφορούν στην χώρα με βουλγαρικές πινακίδες. Οι κατηγορίες εκτοξεύονται από μέλη βουλγαρικών κομμάτων αλλά και ενώσεων ενώ το θέμα έχει λάβει διαστάσεις στην γειτονική μας χώρα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της βουλγαρικής πλευράς «όλο και περισσότεροι κάτοικοι των Σκοπίων αντιλαμβανόμενοι των πραγματικών τους εθνικών καταβολών αποκτούν βουλγαρικά διαβατήρια. 

Από την πλευρά τους οι αρχές των Σκοπίων προσπαθούν να τους αποτρέψουν από τον κυκλοφορούν με βουλγαρικών πινακίδων οχήματα με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουν να πληρώσουν ποσά από 1000 έως 3000 ευρώ με την δικαιολογία πως τα «εισαγόμενα» αυτοκίνητα καταστρέφουν τους… δρόμους της χώρας».

Σύμφωνα με τους Βουλγάρους αυτοί οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το χαράτσι ή δεν αλλάζουν πινακίδες στα αμάξια τους ουσιαστικά ξεσπιτώνονται, τους αναγκάζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα και ταυτοχρόνως τους στερούν τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Οι βουλγαρικές αντιδράσεις απέναντι στην «πολιτική των οχημάτων», όπως έχει ονομαστεί έχουν λάβει διαστάσεις ήδη από το καλοκαίρι με το εθνικιστικό κόμμα VMRO-BND να οργανώνει συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στην μεθόριο των δύο χωρών.

Ας σημειωθεί πως τα Σκόπια εκτός από τις γνωστές «γραφικότητες» εναντίων της χώρας μας της ταυτότητάς της και της ιστορίας της, έχει αναπτύξει μία ανάλογη πολιτική και εναντίων της βουλγαρικής ταυτότητας, ιστορίας και παράδοσης.

Το πλέον τραγελαφικό είναι πως ο Τσάρος των Βουλγάρων Σαμουήλ ο οποίος πολέμησε κατά του Βασιλείου Β’ του Βουλγαροκτόνου για πάνω από 40 έτη, δεν ήταν Βούλγαρος αλλά… Σκοπιανός!

Έτσι, κατ’ αυτούς ο Βασίλειος, ο οποίος βέβαια ήταν εξέχων μέλος της ένδοξης Μακεδονικής Δυναστείας, δεν ήταν «Βουλγαροκτόνος» αλλά … «Σκοπιανοκτόνος»…Λάθος νόμιζε ο  ένδοξος Αυτοκράτορας λοιπόν, ο Γκρουέφσκι ξέρει καλύτερα….

Δεν υπάρχουν σχόλια: