Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Υπό παραίτηση ο αρχηγός του Λιμενικού κ. Μπούσιος

 
Λόγω της αναδιάταξης των αρμοδιοτήτων διοίκησης του Λιμενικού Σώματος προκαλούνται κραδασμοί στην ηγεσία του και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οδηγείται σε παραίτηση ο αρχηγός του αντιναύαρχος κ. Αθ. Μπούσιος
 
Παρ΄ ότι ο ίδιος διέψευσε χθες στο «Βήμα» ότι έχει ήδη παραιτηθεί, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος φαίνεται πως τελεί υπό παραίτηση και θα την υποβάλει και επισήμως ως το τέλος της εβδομάδας, μετά τις διαφωνίες που εξέφρασε για την αναδιευθέτηση των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού και την αναδιανομή τους μεταξύ των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Με βάση το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος πλην των θεμάτων εκείνων που αφορούν την ασφάλεια περιέρχεται στο νέο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. 
 
Ο διαχωρισμός αυτός σύμφωνα με τον οποίον τα θέματα ασφαλείας παραμέ νουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκαλεί, κατά τη γνώμη της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του.

Ωστόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής απέρριψε τις εν λόγω ενστάσεις και ζήτησε από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Λιμενικού Σώματος να προχωρήσουν ταχέως στην καταγραφή των αρμοδιοτήτων βάσει των οποίων θα συνταχθεί νέος κανονισμός λειτουργίας από τον οποίον θα προκύψει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Στόχος του κ. Παπουτσή ήταν και παραμένει να είναι έτοιμος ως το τέλος του μηνός να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση του Λιμενικού Σώματος, πράγμα που έβρισκε αντίθετο τον αρχηγό ο οποίος πίστευε πως δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός στην πράξη και πως επρόκειτο για άλλο ένα πείραμα που θα έθετε εκ νέου σε αμφισβήτηση την ικανότητα του Σώματος να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: