Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Mας παροτρύνουν οι ΗΠΑ "να τα βρούμε με τα Σκόπια"...


Πάλι οι Ηνωμένες Πολιτείες "παροτρύνουν την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα να βρουν τρόπο να διευθετήσουν την εκκρεμότητα του ονόματος, καθώς εκτιμούν ότι αυτό θα ήταν επωφελές και για τις δύο πλευρές", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Στάινμπεργκ.

«Εμείς στηρίζουμε το έργο του πρέσβη Νίμιτς και τη διαδικασία στον ΟΗΕ. Παρουσιάσαμε με σαφήνεια στην Αθήνα και τα Σκόπια την ενθάρρυνσή μας για να βρουν τρόπο να προχωρήσουν, γεγονός που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές», ανέφερε ο κ. Στάινμπεργκ σε συνέντευξή του στην «Φωνή της Αμερικής» (Voice of America), την οποία αναμεταδίδουν ΜΜΕ των Σκοπίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων.

«Εκτιμούμε πραγματικά την ισχυρή υποστήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ατλαντική Συμμαχία και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν πρακτικές συνδυασμού όσο το δυνατόν συντομότερα», είπε ο κ. Στάινμπεργκ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: