Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Το «Mavi Marmara» σε τουρκική ταινία που κατακρίνει το Ισραήλ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010, 19:12
Τη συμβολική σημασία του «Mavi Marmara», του πλοίου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και επί του οποίου εννέα Τούρκοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν κατά το ισραηλινό ρεσάλτο στις 31 Μαΐου, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια τουρκική εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής.

Στο πλοίο που βρίσκεται στο λιμάνι Ισκεντερούμ (Αλεξανδρέτα) γίνεται μέρος των γυρισμάτων για την ταινία «Η κοιλάδα των Λύκων-Παλαιστίνη», η οποία είναι η μεταφορά στον κινηματογράφο μιας δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς στην Τουρκία, που περιγράφει τις περιπέτειες ενός μυστικού πράκτορα παθιασμένου με την βίαια δράση και τον εθνικισμό.


Στην ταινία, ο πράκτορας «Πολάτ Αλεμντάρ» και φίλοι του έχουν διαταχθεί να συλλάβουν στα παλαιστινιακά εδάφη και να απομακρύνουν έναν Ισραηλινό αξιωματικό που σχεδιάζει και επιβλέπει την επίθεση κατά του στολίσκου, ο οποίος μεταφέρει βοήθεια στη Γάζα και τους αποκλεισμένους Παλαιστίνους.





Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είχε κρίνει ως αντισημιτικό το σίριαλ, ενώ ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλόν, κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή και τον εξευτέλισε μπροστά σε φωτογράφους και εικονολήπτες, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, βάζοντάς τον να καθίσει χαμηλότερα από εκείνον.




Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: