Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

17 παραβιάσεις στο Αιγαίο από τους «βαρβάρους» (κατά τον Κ.Παπούλια) - Nυχτερινές ασκήσεις της ΠΑ


Μεγάλος αριθμός παραβιάσεων από την τουρκική Αεροπορία τη σημερινή ημέρα σε ένα ήδη βεβαρημένο πολιτικό περιβάλλον από άποψη προκλήσεων.

Μετά τον εντοπισμό του τουρκικού υποβρυχίου βόρεια της Κέας από ελικόπτερα του ΠΝ,  αλλά και τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών που είχαν προηγηθεί της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία, σήμερα τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σε μαζικούς σχηματισμούς επιθετικές κινήσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αεροναυτικής άσκησης «NEXUS» (τουρκικά πακέτα COMAO και συμμαχικά AWACS) . 

Ταυτόχρονα η ΠΑ από την πλευρά της διεξάγει από αργά το απόγευμα σήμερα εκτεταμένες νυκτερινές ασκήσεις που περιλαμβάνουν τις κύριες μονάδες μαχητικών της με σενάρια που περιστρέφονται κύρια σε αποστολές νυκτερινής διείσδυσης και βαθιάς νυκτερινής διείσδυσης, σε προσομοιούμενα σενάρια τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στον Αιγιακό χώρο. .

Σε ότι αφορά τώρα τις τουρκικές παραβιάσεις συνολικά 5 σχηματισμοί από 14 αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ) και 5 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών διαγράφοντας πιθανότατα τις απαρχές μιας «θερμής» περιόδου στο Αιγαίο.

Τα ελληνικά μαχητικά που παρακολουθούσαν από απόσταση τα τουρκικά να πετούν εντός του ΕΕΧ, δεν επιχείρησαν να τα αναχαιτίσουν, ενώ αντίστοιχα τα τουρκικά τα αγνόησαν επιδεικτικά και για αυτό το λόγο δεν υπήρξαν εμπλοκές, κατά την πρωινή τουρκική «επίδειξη δύναμης» στο πλαίσιο πάντα της τουρκικής άσκησης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: